[B4 ABT] zacinająca sie linka hamulca ręcznego
[B4 ABT] zacinająca sie linka hamulca ręcznego
Zacina mi się linka od ręcznego .Zauważyłem kiedyś ,że samochód dziwnie hamuje i okazało sie u mechanika ,że nie odbija linka ręcznego.Mechanik odciągnał przy tylnym kole linkę i posmarował tam gdzie mógł.Przez jakiś czas było dobrze ,ale niestety wczoraj to sie powtórzyło.Wiedziałem gdzie szukać i bez problemów odciągnąłem linkę .Poszło bardzo lekko...Linka wyglada przyzwoicie.Co robić ? Pomóżcie.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Jeśli linka sie blokuje to najlepiej ją wyczyścić używając np. WD40 lup płynu hamulcowego a potem dobrze naoliwić (najlepiej wlewać olej tylko z jednej strony jak olej pojawi się z drugiej strony masz pewność ze przesmarowałeś całą linkę) chyba że linka lub pancerz są w fatalnym stanie to tylko wymiana
jak kolega wyżej lub wymiana która jest bardzo łatwa a koszt polskich linek jest śmieszny i są przyzwoicie wykonane koszt ok 100 złszaakaal pisze:Jeśli linka sie blokuje to najlepiej ją wyczyścić używając np. WD40 lup płynu hamulcowego a potem dobrze naoliwić (najlepiej wlewać olej tylko z jednej strony jak olej pojawi się z drugiej strony masz pewność ze przesmarowałeś całą linkę) chyba że linka lub pancerz są w fatalnym stanie to tylko wymiana