[B4 1.9tdi] Zaciski tył od A4 ?
[B4 1.9tdi] Zaciski tył od A4 ?
Witam
Czy da rade wcisnąć zacisk hamulcowy na tył od A4?
Ma może ktoś taki patent?
Śruby podejdą?
Co wogóle sądzicie o tym?
Czy da rade wcisnąć zacisk hamulcowy na tył od A4?
Ma może ktoś taki patent?
Śruby podejdą?
Co wogóle sądzicie o tym?
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 10:26 przez Tommek261, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chodzi aby lepiej hamowała tylko o te nieszczęsne zaciski z tym ręcznym.
Moje to szajs bo ośka przeżarta, kupione używki tez szajs to samo ośki przeżarte.
Chciałem poprostu aby było coś świeższego i co ma poprawiona konstrukcję.
i można do zrobić w domu bo teraz zeżarte ośki i co z nimi robić. :?:
Moje to szajs bo ośka przeżarta, kupione używki tez szajs to samo ośki przeżarte.
Chciałem poprostu aby było coś świeższego i co ma poprawiona konstrukcję.
i można do zrobić w domu bo teraz zeżarte ośki i co z nimi robić. :?:
Ja to przerabiałem, kupiłem dwa zaciski od A4 za 100 zł. U A4 linka ręcznego i przewód hamulcowy idą z góry u B4 z dołu, to pomyślałem, że jak zamienię prawy na lewą stronę to będzie ok ale wtedy nie pasowała ta blaszka od linki ręcznego to ją przeciąłem pospawałem powyginałem i byłem bliski szczęścia ale okazało się wtedy, że układu nie można odpowietrzyć bo odpowietrznik jest z dołu zacisku. Na drugi dzień rozebrałem oba zaciski z myślą, że przełożę te mechanizmy, ale znów pod górkę, wizualnie i po wymiarach wszystko takie samo ALE w jednym jest blaszka z otworem, w drugim blaszka z takim wystającym pręcikiem. Wtedy nie pozostało mi już nic tylko jedno, rozebrałem te mechanizmy i od A4 przełożyłem ośkę i mosiężną tulejkę która jest w zacisku + nowe gumki.
Na chwilę obecną nie jestem w stanie stwierdzić jaka jest skuteczność tego zabiegu bo mi słabo tył hamuje jedno jest pewne nie ma wycieków i ręczny jest sprawny. Dzisiaj rozbierałem ten zacisk i chyba tłoczek jest walnięty jak kupię nowy i zmienię to się tym pochwalę.
Różnica po między zaciskami moim zdaniem jest tylko taka, że A4 ma dodatkową sprężynę do odciągania ręcznego.
Pozdro.
Na chwilę obecną nie jestem w stanie stwierdzić jaka jest skuteczność tego zabiegu bo mi słabo tył hamuje jedno jest pewne nie ma wycieków i ręczny jest sprawny. Dzisiaj rozbierałem ten zacisk i chyba tłoczek jest walnięty jak kupię nowy i zmienię to się tym pochwalę.
Różnica po między zaciskami moim zdaniem jest tylko taka, że A4 ma dodatkową sprężynę do odciągania ręcznego.
Pozdro.
Odnośnie zacisków ja teraz założyłem od golfa IV do quattro, musiałem tylko przerobić mocowanie linki ręcznego bo ja mam z tyłu wahacz - bez quattro raczej nie powinno być problemu, jeżeli ktoś kupi używki to prosić razem z śrubami mocowania przewodu hamulcowego i wężykiem. (wężyk można dokupić ale z śrubkami jest problem) trzeba założyć klocki od golfa. mi to działa.