[80 B4 ABK] Wymiana akumulatora
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[80 B4 ABK] Wymiana akumulatora
Cześć.
Starą baterie posiadałem, autko postało 3 dni przez święta, dzisiaj zachodzę a tu kupa. Nie kręci. Poleciałem, kupiłem nowy akumulator.
Moje pytanie, czy komputer zresetował się i czy nalezy w jakiś specjalny sposób teraz po wymianie postępować aby się zaprogramował, ustawił prawidłowo ?
Starą baterie posiadałem, autko postało 3 dni przez święta, dzisiaj zachodzę a tu kupa. Nie kręci. Poleciałem, kupiłem nowy akumulator.
Moje pytanie, czy komputer zresetował się i czy nalezy w jakiś specjalny sposób teraz po wymianie postępować aby się zaprogramował, ustawił prawidłowo ?
Odgrzewam kotleta ale mam dziwny problem...
Wymieniłem aku na nowy i teraz rozrusznik kręci jak szalony ale auto nie odpali dzwoniłem do poprzedniego wlaściciela z pytaniem czy miał jakąś blokadę ale jak się okazało nie...
Dodam że auto nie odpali ani na gazie ani na benzynie.
Moje pytanie w czym szukać problemu ?? :cry:
Z góry dziękuję za pomoc
Wymieniłem aku na nowy i teraz rozrusznik kręci jak szalony ale auto nie odpali dzwoniłem do poprzedniego wlaściciela z pytaniem czy miał jakąś blokadę ale jak się okazało nie...
Dodam że auto nie odpali ani na gazie ani na benzynie.
Moje pytanie w czym szukać problemu ?? :cry:
Z góry dziękuję za pomoc
.
nie masz iskry zapewne, ściągnij kabel co jest wpięty co cewki zapłonowej(wychodzi z aparatu zapłonowego) przyłóż do cewki i sprawdź czy masz iskrę(kręcąc rozrusznikiem)
jak obstawiam że cewka do wymiany
jak masz możliwość to podmień cewkę zapłonową.
jeśli by nie odpalał na benzynie, a na gazie tak to by pompa paliwa była do wymiany wtedy.
jak obstawiam że cewka do wymiany
jak masz możliwość to podmień cewkę zapłonową.
jeśli by nie odpalał na benzynie, a na gazie tak to by pompa paliwa była do wymiany wtedy.