Cześć, padłem ofiarą nieudanego zakupu przez tablica.pl
Oferta były angele + hidy, dostałem dziś paczkuszkę i moim oczom ukazały się ucięte kable zasilające do hidów.
Brak przejściówek z h1 na h4 plus kable od ringów również bez wtyczek.
Myślałem aby napisać do któregoś z allegrowiczów sprzedających hidy o przesłanie nowego kabla zasilającego pod h4, aby nie modzić już nic dodatkowo, niestety wtedy świeciły by tylko światła mijania, a drogowych by nie było.
Mając minimalną wiedzę o elektryce, możecie coś poradzić aby cały ten zestaw zgrać ze sobą ?
Dodam że zwrócenie lamp chyba nie będzie realne gdyż brak odzewu na telf i melja, a sądzić o lekko ponad 300zł mnie sie nie chce.
Chodzi mi tutaj o ucięty czarny i czerwony kabel.
[INNE] Angele, hidy i ucięte kable - czyli jak to naprawić ?
Tak, tyle że chiński ksenon jest wsadzony w soczewkę, a obok jest zwykła h1 która też nie ma kabla.
Więc trzeba tak poskładać cały układ, że będzie szło to mniej więcej w takiej kolejności:
h1 bezpośrednio do przejściówki na h4, połączone z kablem zasilającym przetwornice, tak aby były światła drogowe i mijania.
Swoją droga odwiedziłem znajomego ojca, zajmującego się elektryka, gdy zobaczył napis "MADE IN CZAJNA" powiedział że nie zrobi, bo nie chce mu się, zaś inny rzucił kwota 150zł - niedorzeczne ... :F
[ Dodano: 2012-12-02, 21:45 ]
Sprawa wygląda mnie więcej tak
Brak kabla aby podłączyć żarówke po lewej stronie h1, po prawej stronie jest soczewka i w niej żarnik, z którego wychodzi kabel do przetwornicy, obok widać ten ucięty kabel (czerwono czarny) chodzi o to aby stworzyć kabel, z 2 wtyczkami z jednej strony h1 który podepnę pod zwykła żarówkę, kończący się h4 aby wpiąć to w układ, gdzie na w pół drogi, kabel ten będzie łączył się z kablem od przetwornicy, tak aby xenon świecił.
Więc trzeba tak poskładać cały układ, że będzie szło to mniej więcej w takiej kolejności:
h1 bezpośrednio do przejściówki na h4, połączone z kablem zasilającym przetwornice, tak aby były światła drogowe i mijania.
Swoją droga odwiedziłem znajomego ojca, zajmującego się elektryka, gdy zobaczył napis "MADE IN CZAJNA" powiedział że nie zrobi, bo nie chce mu się, zaś inny rzucił kwota 150zł - niedorzeczne ... :F
[ Dodano: 2012-12-02, 21:45 ]
Sprawa wygląda mnie więcej tak
Brak kabla aby podłączyć żarówke po lewej stronie h1, po prawej stronie jest soczewka i w niej żarnik, z którego wychodzi kabel do przetwornicy, obok widać ten ucięty kabel (czerwono czarny) chodzi o to aby stworzyć kabel, z 2 wtyczkami z jednej strony h1 który podepnę pod zwykła żarówkę, kończący się h4 aby wpiąć to w układ, gdzie na w pół drogi, kabel ten będzie łączył się z kablem od przetwornicy, tak aby xenon świecił.