Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Automatyczna regulacja świateł

ODPOWIEDZ
peryt
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[All] Automatyczna regulacja świateł

Post autor: peryt » 04 maja 2010, 00:56

W moim Audi b4 TDI 93r (WOCHY) nie ma regulacji wysokości manualnej świateł mijania
Po przejechaniu paru metrów światła same się ustawiają.Mam parę pytań
1 czy one regulują się automatycznie w zależności od obciążenia czyli jak już się uregulują i ktoś się dosiądzie to zmieni się wysokość
2 jak chce zmienić lampy to muszę szukać do tego konkretnego modelu ?
3 w późniejszych wersjach tego nie było w A4 też nie nie sprawdził się ten motyw?
4 Jest czujnik wysokości na belce?

Jelly
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [All] Automatyczna regulacja świateł

Post autor: Jelly » 04 maja 2010, 07:42

peryt pisze:W moim Audi b4 TDI 93r (WOCHY) nie ma regulacji wysokości manualnej świateł mijania
Po przejechaniu paru metrów światła same się ustawiają.
Pierwsze słyszę, żeby w B4 była automatyczna regulacja wysokości, raczej coś Ci się pomyliło... Bo nawet auta które soczewki maja nie miały automatu. Jeśli dobrze się orientuję to automatyczna regulacja wysokości pojawiła się razem z xenonami. Poza tym tez mam włoską wersję, choć z 94r i nie było regulacji. Sam ja dokładałem.
Sprawdź sobie to jeszcze raz. Otwórz maskę i przede wszystkim zobacz czy masz silniczki w lampach....

peryt
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: peryt » 04 maja 2010, 15:00

Po włączeniu samochodu słychać ze po paru metrach światła same się regulują. Nie mam manualnej regulacji świateł to musi być automatyczna, przecież to nie możliwe zęby w ogóle jej nie było. Zobacz sobie na allegro

http://moto.allegro.pl/item1016342082_a ... 8_kol.html - zobacz sobie mam taka wersje i tu nie masz w półce regulacji manualnej

wiec jak to jest!?

Awatar użytkownika
KaZi_2005
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KaZi_2005 » 04 maja 2010, 17:27

ktoś może założył urządzenie do samopoziomowania lamp i podłączył pod oryginalne silniczki. Są takie gotowe zestawy. Sprawdź na tylnej belce, w bagażniku itp (ogólnie na tyle auta) czy masz sterownik lub czujnik do samopoziomowania reflektorów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl