Witam serdecznie
Poprzedni właściciel mojego autka miał zainstalowane ksenony w soczewce, spryskiwacze reflektorów oraz system automatycznego poziomowania wysokości reflektorów. Niestety (jak większość bajerów w tym aucie) działały sprawnie tylko ksenony
Ksenony już wyleciały (mandat ) Spryskiwacze już nie długo będą działać Brakowało mi tylko poziomowania reflektorów aby działało - zrobione tak jak oryginalnie powinno być lub z wykorzystaniem zainstalowanego już systemu.
Wykorzystałem system automatycznego poziomowania. No i tu miałem problem, ponieważ nie posiadałem ani instrukcji obsługi, ani schematu podłączenia, a na necie ciężko było znaleźć.
Piszę ten post bo może jeszcze ktoś znajdzie się w podobnej sytuacji jak ja i będzie miał trudności z podłączeniem tego
Wiec do rzeczy....
Ładny opis podłączenia można znaleźć pod linkiem: http://wolwikar.pl/download//Instrukcja_montazu_auto_poziomowania.pdf
A ja tak w skrócie opiszę...
Przewód A (4 żyły)
żółty -> masa
biały -> zasilanie 12v (wzięte ze stacyjki lub najlepiej z przewodu gdzie pojawia się napięcie po załączeniu świateł)
czarny -> sygnał prędkości VSS (ja tego nie podłączałem)
czerwony -> nie podłączone
Przewód B (2 żyły)
czerwony -> zasilanie 12v (najlepiej ze stacyjki)
czarny -> masa
Przewód C (3 żyły)
brązowy -> zasilanie 12v silniczków lamp
niebieski -> masa
żółty -> sygnał do silniczków
Myślę że tyle powinno wystarczyć. Dokładniejszy opis jest w PDFie pod linkiem który podałem.
Wrażenia z jazdy? Trochę dziwnie
Wysokość świecenia lamp cały czas podczas jazdy są korygowane. W reflektorach mam za wolne silniczki Ogólnie jest ok - jadąc pod górkę już nie świece w niebo... Jadąc z górki reflektory podnoszą się tylko do pewnego momentu (tak mi się wydaje) więc chyba nie oślepiam innych
Pozdrawiam i mam nadzieje że komuś się przyda ten post
[all] Automatyczne poziomowanie reflektorów - instrukcja
- swierszczu79
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.3 NG