[All 80 B3] Awaria świateł zewnętrznych
Pali samą wsuwkę czy pin tez topi obudowę?? Czy jeszcze inaczej......że pali się sam przewód?? Jakie masz żarówki w lampach i jakie bezpieczniki?? Czy dobre wartości masz. Bo może gdzieś masz zwarcie a bezpieczniki są za duże włożone?? A jak na krótko zwierasz przewody żeby się światła zapaliły to też się grzeje czy tylko jak jest do pająka podłączona kostka??
Więc tak wsuwka topi obudowę kostki ale nie za każdym razem teraz np wszystko było ok wszystko działało. Bezpieczniki mam identyczne jak w książce o audi. Wsuwkę już docisnąłem przy zakładaniu pająka. Po niedzieli zmienię raz jeszcze wsuwkę razem z kawałkiem przewodu. Ostatnio łączyłem 2 ścieżki przerwane przewodem w liczniku jedna od zegarka druga nie wiem od czego ale ja sie nie znam więc nie wiem czy to ma coś wspólnego.
-
- Forum Audi 80
jak chcesz sie pozbyc tego typu problemow na zawsze to wstaw sobie przekazniki na dlugie i krotkie swiatla 40 amperowe,w audi jest tego typu problem ze czesto leca styki na przełaczniku w swiatłach,zamiast serwowac im 10 amper lepiej dac przekazniki i wtedy bedzie 0,21 ampera na stykach i beda wieczne,nie baw sie tylko wymien calosc i wstaw przekazniki
[ Dodano: 2012-12-16, 14:22 ]
ewntualnie wyczysc w swoim styki ale wloz przekazniki,ostatnio mialem temat z tico ze facet nie mial swiatel ten sam temat czyszczenie i przekazniki
[ Dodano: 2012-12-16, 14:22 ]
ewntualnie wyczysc w swoim styki ale wloz przekazniki,ostatnio mialem temat z tico ze facet nie mial swiatel ten sam temat czyszczenie i przekazniki
-
- Forum Audi 80