[All 80 B3] Awaria świateł zewnętrznych
[All 80 B3] Awaria świateł zewnętrznych
Witam proszę pilnie o pomoc właśnie sobie jechałem i nagle światła mijania zaczęły mrugać na przemian z drogowymi w tym samym czasie poczułem jakby spalenizne w wewnątrz auta. Grzebałem ostatnio trochę w liczniku tzn łączyłem przerwaną ścieżkę od zegarka przewodem ale to chyba nie jest tego wina gdyż odpiąłem całkiem licznik i jest dalej to samo. Jak odpalam samochód i włączam światła od razu są długie jak cały czas przytrzymuję rączke do siebie są krótkie ale dalej śmierdzi, a jak włączę kierunkowskaz którykolwiek światła całkiem gasną. HELP
nie polecam zamiennikow tylko oryginał używany, wiem z własnego doświadczenia, nowe dziadostwo ze sklepu wytrzymało 3 tys km i kierunki się same nie wyłączają po wyprostowaniu kierownicy... a jedna połówka okrągłego pająka kosztowała ok 70 zł
P.S jakby się to okazało to mam chyba nawet dwa pająki do odsprzedania, jestem z Rzeszowa
P.S jakby się to okazało to mam chyba nawet dwa pająki do odsprzedania, jestem z Rzeszowa
więc tak dźwignie od włączania świateł mam kwadratowe przy lewej stronie wszystko szaleje prawa jest dobra (wycieraczki, światła awaryjne) a o których bezpiecznikach konkretnie mowa to jutro zobaczę. Jestem trochę zielony w samochodach więc mam prośbe ma ktoś opis rozebrania tego pająka krok po kroku?? to bym wykręcił i posprawdzał wszystko co tam jest. mi od góry idzie tym jak tylko coś włączę i światła szaleją. Jak już pisałem włącze światła mijania sąod razu długie przy kierunkowskazach wszystkie gasną.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2012, 09:24 przez Soniak87, łącznie zmieniany 2 razy.
LUPO ten pająk ze zdjęcia jest inny niż mam w aucie.....w środku to pewnie jedno i to samo
Soniak87 według schematu z b4 stały +12V jest na przewodzie koloru czerwonego, +12V po zapłonie jest na przewodzie o kolorze czarno-żółtym. Przewód idący do świateł mijania ma kolor żółty i na ten przewód wypadało by zapodać +12V. Tak by to wyglądało w b4.....może w b3 też kolory się tak pokrywają.
Soniak87 według schematu z b4 stały +12V jest na przewodzie koloru czerwonego, +12V po zapłonie jest na przewodzie o kolorze czarno-żółtym. Przewód idący do świateł mijania ma kolor żółty i na ten przewód wypadało by zapodać +12V. Tak by to wyglądało w b4.....może w b3 też kolory się tak pokrywają.