Witam koledzy!!
Mam taki mały problem ze światłami pozycyjnymi konkretnie lewą stroną otóż raz świeci raz nie.Nie ma pozycji z tyłu i z przodu,ale czasem się zapali sama,a jak szukałem przyczyny to kołysałem samochodem ze może gdzieś nie łaczy kabelek i doszedłem ze zapalała sie ale nie zawsze,czasami świeci się normalnie,a czasami wogóle nie pomaga kołysanie stukanie w lampy itp.prehistoryczne próby a czasami o dziwo zapali się sama bez żadnych igerencji-tak doszedłem do tego jak stałem przed samochodem.
BŁAGAM POMOCY!!!!
Miałem ost.problem z oświetleniem zegarów i nawiewów i wszystkim podpuiętym pod ten bezpiecznik ale miałem przepaloną płytke stykową w zegarach,wymieniłem ją i jest ok,ale właśnie po wymianie to mi się stało-CZY MA TO JAKIŚ ZWIĄZEK CZY ZBIEG OKOLICZNOŚCI??????????
[80 b3 1988rok 2.0E] brak czasami pozycji lewej przód i tył
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
sprawdziłem włącznik,przeczyściłem z zewnątrz i w środku styki,po dociskałem kostki za zegarami i narazie problem ustąpił,zobaczymy na jak długo,serdeczne dzięki za pomoc
[ Dodano: 2011-01-06, 16:25 ]
no i problem znowu się pojawił ale teraz na dodatek raz są a raz niema świateł cofania i podświetlenia tablicy rejestracyjnej,po oględzinach wiązki kabli z lewej strony tylnej klapy stwierdziłem że była ona naprawiana i to tak dość nie profesjonalnie,ale nie wiem czy ta wiązka ma coś wspólnego ze światłem tylnim pozycyjnym prawym (od pasażera) czy może ktoś mi podpowiedzieć na ten temat bo co do podświetlenia tablicy rejestracyjnej i cofania to jestem pewien że to wina tej wiązki kabli bo jak otwieram tylnią klapę to światła się czasem zapalają i jedne i drugie,a jak poruszam kablami to też się tak żarzą żarówki ale potrzebuje pomocy co do prawej pozycji bo czasem nie mam całej strony i przodu i tyłu
[ Dodano: 2011-01-06, 16:25 ]
no i problem znowu się pojawił ale teraz na dodatek raz są a raz niema świateł cofania i podświetlenia tablicy rejestracyjnej,po oględzinach wiązki kabli z lewej strony tylnej klapy stwierdziłem że była ona naprawiana i to tak dość nie profesjonalnie,ale nie wiem czy ta wiązka ma coś wspólnego ze światłem tylnim pozycyjnym prawym (od pasażera) czy może ktoś mi podpowiedzieć na ten temat bo co do podświetlenia tablicy rejestracyjnej i cofania to jestem pewien że to wina tej wiązki kabli bo jak otwieram tylnią klapę to światła się czasem zapalają i jedne i drugie,a jak poruszam kablami to też się tak żarzą żarówki ale potrzebuje pomocy co do prawej pozycji bo czasem nie mam całej strony i przodu i tyłu