Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1993 ABT] Brak oświetlenia wnętrza, kontrolka abs.

ODPOWIEDZ
krystian08
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1993 ABT] Brak oświetlenia wnętrza, kontrolka abs.

Post autor: krystian08 » 07 lut 2010, 04:28

Witam, od niedawna jestem szczęśliwym (jak narazie) posiadaczem Audi 80. Mam pewien problem z lampką oświetlenia wnętrza - w zasadzie działa normalnie, po wyjęciu kluczyka świeci się, po zamknięciu centralnego gaśnie, świeci się również po otwarciu każdych drzwi z wyjątkiem kierowcy. Wyłącznik wygląda na sprawny, bo działa sygnalizacja włączonych świateł. Proszę o radę gdzie szukać usterki.

Kolejna sprawa - kontrolka ABS.
Auto posiada ABS - działa bez zarzutu. Jednak nie ma w nim od niego kontrolki - powinna palić się przez krótką chwilę po przekręceniu kluczyka, ale jeszcze jej nie widziałem. Nie wiem czy mam wersje zegarów bez kontrolki czy może uszkodzony jest jakiś przewód. Proszę o jakieś info jak zlokalizować przewód od tej kontrolki.

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 07 lut 2010, 08:41

Co do swiatła to odkręć stycznik od drzwi kierowcy i zobacz, czy sa podpiete do niego 2 kable, jesli nie, to pewnie odpiął ( bądź ktoś to nieumyslnie zrobił ) się ten od światła i dlatego nie świeci <ok>

Co do ABS to jeśli on sam działa, to możliwe, że nie masz wsadzonej zarówki w liczniku, bądź jest ona spalona :-D <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl