Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Cabrio] dziwna sprawa, nie świecą postoje i licznik Pomocy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MaciekGie
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Cabrio] dziwna sprawa, nie świecą postoje i licznik Pomocy

Post autor: MaciekGie » 13 cze 2012, 23:35

Witam, od dzisiaj mam dziwny problem. Wieczorem odpaliłem auto, ale nie zgasła mi kontrolka ABS(odłaczyłem aku i sie zresetowało i juz nie swieci), ale to nie wszystko. Otóż włączyłem światła postojowe, a tu nic nie świeci, ani zegary dodatkowe, ani licznik i światła postojowe też nie. Sprawdziłem bezpieczniki 3 razy. Krótkie i długie świecą. Natomiast z tyłu brak jest pozycji, podswietlenia rej. Działa stop i wsteczne. Nie mam pojęcia co to moze być, kiedys tak miałem ale to była wina bezpiecznika. Może są jakieś dodatkowe bezpieczniki pod kierownicą ? Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. Pozdrawiam

Aha, dzisiaj moja dziewczyna rzuciła kluczyk od audi z pilotem i upadł na asfalt. Centralny mam z pilota. Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale przed tym upadkiem jak do niej jechalem wszystko było ok.

trejdmark
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: trejdmark » 14 cze 2012, 00:01

hmm cięzka sprawa. Wpierw sprawdziłbym czy są przejścia na kablach, to chyba naprostsze.

Awatar użytkownika
MaciekGie
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MaciekGie » 14 cze 2012, 23:29

Do halogenów prąd nie dochodzi. W ogóle na bezpiecznikach nie ma prądu od świateł pozycyjnych, na krótkich i długich jest prąd i działają ok. Rozebrałem pół auta i nic. Wszystkie przekaźniki wyciągałem, czyściłem styki, odkręciłem półkę pod kierą i tam też wszystkie kostki poodłączałem i przekaźniki również. Żarówki sprawdzałem ok. Nie wiem, może to pająk albo któryś przekaźnik. Jest w ogóle przekaźnik od pozycji ? Masakra, chyba na Dynówke nie pojade :evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl