[B4 1.9 1Z] Halogeny przednie - działają tylko z blaszką
[B4 1.9 1Z] Halogeny przednie - działają tylko z blaszką
Panowie zrobiłem instalację pod włącznik halogenów przód - w wiązce która miała tylko tył - dołożyłem przekaźnik w miejsce gdzie była blaszka - i nic nie działało ani przód ani tył - po wyjęciu przekaźnika i wsadzeniu blaszki halogeny działają - przednie zapalają się gdy są włączone światła mijania natomiast gdy zapalam tylne przeciwmgielne to razem z nim zapalają sie przednie halogeny - jednak boję się że manetka się stopi na tej blaszce - wiecie może co zrobić by zamiast blaszki był przekaźnik - by to działało.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2016, 14:05 przez ieble, łącznie zmieniany 1 raz.
blaszka łączy piny 13 i 10 w gnieździe przekaźnika nr 1
Jarewa w znalezionym poście pisał tak:
A jeszcze jedno bo niedawno u siebie robiłem, jeżeli ktoś nie ma przekaźnika tylko tą blaszkę to musi reznać ten przekaźnik bo inaczej manetka się skopci po jakimś czasie.
Zmieniamy miejscami bo jest jeden kabelek jak fabryka z g85 na g86n a w miejsce g85n dajemy masę jest blisko g31 robimy mostek g31-g85n i robimy dodatkowo jeszcze mostek 75n-m75s po tym mamy działający przekaźnik <ok>
I jak robimy osobny kabelek zasilający ( bo ja robiłem na przekaźniku) to możemy wykorzystać wolny zacisk e55
Jarewa w znalezionym poście pisał tak:
A jeszcze jedno bo niedawno u siebie robiłem, jeżeli ktoś nie ma przekaźnika tylko tą blaszkę to musi reznać ten przekaźnik bo inaczej manetka się skopci po jakimś czasie.
Zmieniamy miejscami bo jest jeden kabelek jak fabryka z g85 na g86n a w miejsce g85n dajemy masę jest blisko g31 robimy mostek g31-g85n i robimy dodatkowo jeszcze mostek 75n-m75s po tym mamy działający przekaźnik <ok>
I jak robimy osobny kabelek zasilający ( bo ja robiłem na przekaźniku) to możemy wykorzystać wolny zacisk e55