[90 B3]kontrolka prawego migacza i długich świateł
[90 B3]kontrolka prawego migacza i długich świateł
Przy włączonych światłach świecą się kontrolki jak w tytule
Co może być przyczyną?
Co może być przyczyną?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2008, 11:45 przez m_az, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Witam
Jak pisze Spoks wszystko robiłem tak jak on i jak radzili koledzy wyżej – i nic
Nie szukam dalej przyczyny bo problem sam się rozwiązał, któregoś dnia odpalam auto kontrolki nie świecą się i zauważyłem, że teraz jest pełne oświetlenie zegarów przedtem jak paliły się te dwie kontrolki to nie był oświetlony prędkościomierz, może to ma jakiś związek?
Brak masy(słaba masa) w reflektorze raczej bym wykluczył bo po podłączeniu dodatkowej masy bez zmian.
Pozdrawiam
Jak pisze Spoks wszystko robiłem tak jak on i jak radzili koledzy wyżej – i nic
Nie szukam dalej przyczyny bo problem sam się rozwiązał, któregoś dnia odpalam auto kontrolki nie świecą się i zauważyłem, że teraz jest pełne oświetlenie zegarów przedtem jak paliły się te dwie kontrolki to nie był oświetlony prędkościomierz, może to ma jakiś związek?
Brak masy(słaba masa) w reflektorze raczej bym wykluczył bo po podłączeniu dodatkowej masy bez zmian.
Pozdrawiam
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Chciałbym odkopać stary temat u mnie te kontrolki raz świecą a raz wszystko jest ok. Na 100% jest to problem z masą i mam takiego pomysła gdyby kabel od masy ten co idzie do kostki żółtej przeciąć i zrobić masę nowym kabelkiem od karoserii zdało by to egzamin ??
A i jeszcze proszę o info który kabelek w kostce żółtej jest odpowiedzialny za masę (jaki kolor)
A i jeszcze proszę o info który kabelek w kostce żółtej jest odpowiedzialny za masę (jaki kolor)
- Fighter001
- Forum Audi 80
Miałem ten sam problem i to nie byla wina masy a moze i byla ale napewno cos w pajaku bo rozebralem go wyczyscilem i jest ok. Czasem bylo ok np. przez pierwsze 5 min jazdy ale pozniej swiecil kierunek i dlugie a pol podswietlenia ledwo sie swiecilo. Odpowiedzialny byl za to przelacznik od swiatel w pajaku. Proponuje rozebrac przeczyscic tak jak ja to zrobilem i bedzie ok.
- wampir1988
- Audi 80 Klub
dzięki piękne fighter001 obadam to i dam znać
Nie dawało mi to spokoju i dziś po obiadku się za to wziąłem rozkręciłem pająka a tam wszystko git (zjadłem nerwy przy tych sprężynkach) później licznik w zegarach wszystkie ścieżki git i na koniec odciąłem kabelek od masy i nową masę podłączyłem od kolumny kierowniczej skręciłem i wszystko działa jak należy <ok>
Nie dawało mi to spokoju i dziś po obiadku się za to wziąłem rozkręciłem pająka a tam wszystko git (zjadłem nerwy przy tych sprężynkach) później licznik w zegarach wszystkie ścieżki git i na koniec odciąłem kabelek od masy i nową masę podłączyłem od kolumny kierowniczej skręciłem i wszystko działa jak należy <ok>
Odkopuję wątek ponieważ od wczoraj mam ten sam problem z kontrolką długich i prawego kierunku po włączeniu świateł.... wcześniej raz się tak stało, poruszałem dźwignią kierunków i wróciło do normy ale teraz nic to nie dało. Rozebrałem i wyczyściłem dokładnie pająka ale on działał i działa bo załącza co trzeba. Wczoraj podłączyłem inne zegary i okazało się, że w nich problem nie występuje więc wiadomo gdzie szukać... przelutowałem punkty na głównej płytce w moich ale to niczego nie zmieniło a wszystko wygląda jak nowe. Problem pojawia się po podłączeniu niebieskiej wtyczki więc raczej trzeba szukać na tej połowie licznika? Chce jeszcze podłączyć bez modułu prędkościomierza żeby zobaczyć czy to główna płyta czy może on. Miał ktoś może ten sam problem i znalazł rozwiązanie?
Tak na szybko to jak w poście było podaj pewną masę i sprawdź bo "choinka" to zazwyczaj brak masyPabloPce pisze:Odkopuję wątek ponieważ od wczoraj mam ten sam problem z kontrolką długich i prawego kierunku po włączeniu świateł.... wcześniej raz się tak stało, poruszałem dźwignią kierunków i wróciło do normy ale teraz nic to nie dało. Rozebrałem i wyczyściłem dokładnie pająka ale on działał i działa bo załącza co trzeba. Wczoraj podłączyłem inne zegary i okazało się, że w nich problem nie występuje więc wiadomo gdzie szukać... przelutowałem punkty na głównej płytce w moich ale to niczego nie zmieniło a wszystko wygląda jak nowe. Problem pojawia się po podłączeniu niebieskiej wtyczki więc raczej trzeba szukać na tej połowie licznika? Chce jeszcze podłączyć bez modułu prędkościomierza żeby zobaczyć czy to główna płyta czy może on. Miał ktoś może ten sam problem i znalazł rozwiązanie?