Witam mam pewien problem ponieważ niewiem jak podłączyc halogeny w zderzaku ? posiadam zderzak z 90tki i chciałbym go zamontowac są w nim halogeny a w moim autku znalazłem dodatkowa kostke prawdopodobnie od przednich halogenów ale pod maska niema żadnych dodatkowych wiszących kostek a w kabinie przy przyciskach jest biała kostka i dochodzi do niej napięcie .Jak rozwiązać ten problem
Uploaded with ImageShack.us
Wychodzi na to że instalacja jest już zrobiona tylko że pod maska niema już przewodów i co dalej ?
[b3] kostka od halogenów problem
- zawodnik88
- Forum Audi 80
- zawodnik88
- Forum Audi 80
kostke do halogenów przednich mam oryginalnie tylko niema dalszego ciągu pod maską do zderzaków mógł by mi ktos to opisac jak podłączyć całość ? skąd pociągnąć kable czy od tej kostki z przełącznikiem czy trzeba jeszcze jakiś przekaznik ? przewody które idą od tej kostki sa w całej wiązce i trudno odszukać gdzie się kończą niewiem tez co za zadanie ma przewód szaro zielony w kostce podwójny tak jak biało zółty
Dobra może za dużo ci nie pomogę ale spróbuję , ja u siebie podpinałem całą instalacje ty masz fabrycznie powiem ci które odpowiadają co do czego
czarno-niebieski - Podświetlenie przycisku
brązowy - Masa
zielono-szary - plus po światłach mijania (do 94r) lub po postojowych (po 94)
żółto-biały - to jest do halogenów
Dlaczego są po dwa kable w pinie (żółto-biały i zielono-szary) nie wiem jest tak zrobione ale jeden biało żółty i zielono szary powinien być podłączony do żółtej kostki od tylnego przeciwmgłowego tak to gdy włączasz tylne to załączają ci się też przednie halogeny
Co do podłączenia halogenów musisz pójść tropem kabla żółto-białego to z nim powinno się podłączyć halogen i drugi kabel od halogenów powinna być masa
Musisz znaleźć gdzie się kończy żółto biały tak to wtedy dorobisz w każdym halogenie 2 kable 2 masy i 2 do przewodu żółto białego żeby to działało
czarno-niebieski - Podświetlenie przycisku
brązowy - Masa
zielono-szary - plus po światłach mijania (do 94r) lub po postojowych (po 94)
żółto-biały - to jest do halogenów
Dlaczego są po dwa kable w pinie (żółto-biały i zielono-szary) nie wiem jest tak zrobione ale jeden biało żółty i zielono szary powinien być podłączony do żółtej kostki od tylnego przeciwmgłowego tak to gdy włączasz tylne to załączają ci się też przednie halogeny
Co do podłączenia halogenów musisz pójść tropem kabla żółto-białego to z nim powinno się podłączyć halogen i drugi kabel od halogenów powinna być masa
Musisz znaleźć gdzie się kończy żółto biały tak to wtedy dorobisz w każdym halogenie 2 kable 2 masy i 2 do przewodu żółto białego żeby to działało
- zawodnik88
- Forum Audi 80
- zawodnik88
- Forum Audi 80