[B4 1,9 TDi]Lampka w bagażniku cały czas świeci.
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
[B4 1,9 TDi]Lampka w bagażniku cały czas świeci.
Jak w temacie. Konkretnie chodzi mi o to gdzie znajduje się ten taki cypelek to powinna klapa go przyciskać i wtedy lampka by gasła. Chyba że czegoś takiego nie ma bo po zamknięciu auta światło się pali cały czas. Na etce sprawdzałem ale nie doszukałem się konkretnie czy coś takiego tam się znajduje.
- michael80b3
- Forum Audi 80
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie chciałbym wprowadzić Cię w błąd, bo z Sedanem rozstałem się już jakieś trzy lata temu, ale z tego co pamiętam, to w B czwórce, włącznik oświetlenia bagażnika, powinien znajdować się w zamku pokrywy. Sprawdź czy wystają z niego jakieś kable.leszek_gdansk pisze:gdzie znajduje się ten taki cypelek to powinna klapa go przyciskać i wtedy lampka by gasła.
Czyli podsumowując w B3 jest krańcówka,
W B4 z tego co ETKA pokazuje jest mikro przełącznik w zamku klapy o ile montowany był alarm fabryczny, dodatkowo jest jeszcze takie koromesło które wygrzebałem ze swojej klapy :->
W środku jest jakaś kulka czy coś, i w zależności od położenia klapy zwiera ona styk = światełko świeci. Po mojemu niepewne to i wywaliłem w kiebieni matra zastępując ręcznym włącznikiem
W B4 z tego co ETKA pokazuje jest mikro przełącznik w zamku klapy o ile montowany był alarm fabryczny, dodatkowo jest jeszcze takie koromesło które wygrzebałem ze swojej klapy :->
W środku jest jakaś kulka czy coś, i w zależności od położenia klapy zwiera ona styk = światełko świeci. Po mojemu niepewne to i wywaliłem w kiebieni matra zastępując ręcznym włącznikiem
- krzysiek26001
- Forum Audi 80
mi tez nie działa światło w bagażniku i nie mogę dojść żarówkę sprawdzałem jest ok ale nie mogę znaleźć krańcówki niby jakieś dwa kable idą do zamka od klapy nie mogę zamka rozebrać by sprawdzić. a jak szedłem po kablach od lampki to kable uciekają w słupek od lewych tylnych drzwi a nie do bagażnika. może ktoś mi pomóc??
- krzysiek26001
- Forum Audi 80
- krzysiek26001
- Forum Audi 80