Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 all] Nie działa podświetlenie tablicy rozdzielczej

pawelx1988
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelx1988 » 18 maja 2009, 23:11

Kontrolki podświetlają się wszystkie co do jednej.
Jeśli jest przełamana ścieżka to co mam zrobić, aby było dobrze? Połączyć ją jakoś czy cuś?

edit 11:28
Dziś sprawdziłem bezpiecznik i okazało się, że jest przepalony - włożyłem nowy 5A i nadal nie działa. Hmm...

Awatar użytkownika
oCOUPANT
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: oCOUPANT » 19 maja 2009, 21:55

Wiec wytargaj zegary, z nich obrotomierz i sprawdz sciezke (skoro bezp. spalony = zwarcie = sciezke diabli wzieli) i najlepiej na wszelki wypadek wlutuj drucik laczacy gniazdo z regulatorem poswietlenia (przyda sie pewnie jeszcze kiedys taka profilaktyka :-P )

rmaslysz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rmaslysz » 09 mar 2010, 15:29

Witam, podłączę się do tematu. U mnie problem polagał na tym, że wymieniłem żaróweczkę od podświetlenia zegara, założyłem zegary i wszystko było bardzo dobrze, dopóki nie wjechałem w jakiś dołek na naszych autostradach. Podświetlenie dabli wzięli - przepalona ścieżka, naprawiłem to, zmostkowałem drucikiem Obrazek
wszystko grało dopóki nie wjechałem znowu w dołek, wywaliło bezpiecznik, dzis gdy wracałem wywaliło również bezpiecznik nr 4 (od radia i zegara). Nie chcę montować większych bezpieczników bo potem ciężko ugasić palącą się tapicerkę w aucie, miał ktoś podobny przypadek?

Awatar użytkownika
krisiun1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: krisiun1 » 09 mar 2010, 17:05

przyjrzyj się jeszcze raz mostkowaniu, na 100% przy większych drganiach robi się zwarcie. ;-)
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 18:20 przez krisiun1, łącznie zmieniany 1 raz.

rmaslysz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rmaslysz » 09 mar 2010, 17:20

No właśnie w tym problem, że przy drganiach wywala bezpiecznik, na postoju ładnie świeci, nawet jak lekko się walnie w tapicerkę, to wywali bezpiecznik, przyglądałem się tym lutom i niby wszystko jest dobrze. Żaróweczki też są dobre, bo 12V 1,5W, więc nie powinny powodować przeciążęnia obwodu. Nasuwa mi się jedno pytanie, dlaczego wywaliło ścieżkę? Co mogł być przyczyną? A co do gwoździa, zawsze jest alternatywa, podłączyć na krótko do akumulatora;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl