Witam.
Dziś z rana po jeździe zgasiłem światła, wyjąłem kluczyk i otworzyłem drzwi to buzzer zaczął wyć. Myślałem, że się zepsuł, ale okazało się, że postojówki mi nie gasną. Wyłącznik niby pracuje normalnie, nic nie zacina czy coś co by wskazywało wyraźnie na jego uszkodzenie. Wieczorkiem do niego zajrzę tymczasem może ktoś ma jakiś pomysł co jeśli to nie przełącznik, a może ktoś miał taki problem. proszę o odpowiedzi, opinie.
Pozdrawiam.
[B4 ABT LPG] Nie mogę zgasić świateł.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Tak jak myśleliśmy wszyscy - uszkodził się wyłącznik. Po wielu godzinach prób zlutowania kawałka plastiku i złożenia z powrotem tego do kupy (ciasno ściśnięte sprężynki), udało się. Nie wiem na ile to wytrzyma. Na razie działa , ale między czasie trzeba by się rozejrzeć za nowym wyłącznikiem. Jak ktoś chce coś jeszcze na pisać to proszę... Temat do zamknięcia
pozdrawiam
pozdrawiam
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Temat troszkę nie w tym miejscu jak mi się wydaje!
Kolega miał kiedyś podobny problem w dieslu i okazało się że to zaworek odcinający dopływ paliwa gdzieś przy pompie wtryskowej, ale może to być również i stacyjka! Poszukaj na forum pewnie już ktoś miał podobny problem!olica21 pisze:Witam
ja mam problem z silnikiem, nie mogę go zgasić, po wyciągnięciu kluczyka silnik dalej chodził. musiałam zadusić go zdejmując osłonę filtr i odłączyć akumulator. nie wiem co mogło to spowodować
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH