[80 B3] Oświetlenie bagażnika (brak)
- czester-11
- Forum Audi 80
W B3 jest on zaraz na rancie klapy po otwarciu wyglada tak samo jak ten przydrzwiach.. jedna uwaga bo ja tez nie mialem oswietlenia w bagarzniku 3 dni po zrobieniu sobie padl mi akumulator jak juz bedziesz robil to zrob sobie jakis ON/OFF tak dla zasady i na przyszlosc jak padnie Aku to przyczyny szukac tam
-
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
- davidpolska
- Forum Audi 80
Ja mam b4 i tak jest ale jak idą dwa przewody do włącznika czy wyłącznika czyli to jest jeden biegun czyli sam plus albo sam minus ale w samochodach rozłanczanie zazwyczaj jest poprzez minus a plus jest doprowadzony stale i dom sobie siusiaka urwać za to że w b3 jest tak samo
Ostatnio zmieniony 31 mar 2011, 16:57 przez guma19, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
guma19 jest tak jak piszesz, wprzypadku lampki bagaznika plus dochodzi bezposrednio czerwono niebieskim na lampke, a minus dostaje lampka przez wlacznik klapy
co do poszukiwan przewodu skad powinien wychodzic, idzie on we wiazce kolo zaczepu/rygla tylnej kanapy, czesci lewej i idzie ku siedzisu kanapy, wiazka sie rozdziela kolo lewego tylnego slupka, czesc idzie do lamp tylnych a grzanie szyby i przewod do lampki bagaznika sie tu rozdziela
co do poszukiwan przewodu skad powinien wychodzic, idzie on we wiazce kolo zaczepu/rygla tylnej kanapy, czesci lewej i idzie ku siedzisu kanapy, wiazka sie rozdziela kolo lewego tylnego slupka, czesc idzie do lamp tylnych a grzanie szyby i przewod do lampki bagaznika sie tu rozdziela
Ostatnio zmieniony 31 mar 2011, 17:18 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
- davidpolska
- Forum Audi 80
ja tez zrobiłem; u mnie wszystko w lampce było ok tylko tu gdzie przewody wchodzą w karoserie były urwane przy zawiasie klapy tylnej; ktoś tu grzebał wczesniej i został mi nie podłączony jeden czarny cienki kabel co idzie od klapy; a najgorsze jest to ze ta wiązka co wystaje jakby z błotnika nie ma w niej wolnego kabla zeby połączyc z tym czarnym; wie ktos co to jest za kabel??? dodam jutro foty bo porobiłem;
- markus2208
- Forum Audi 80