Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 sedan] Oświetlenie Bagażnika

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
_ukasz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 sedan] Oświetlenie Bagażnika

Post autor: _ukasz » 08 paź 2009, 13:50

Ostatnio odkryłem dość błahą aczkolwiek przeszkadzającą usterkę w moim B3. Żarówka w bagażniku nie chce świecić, skubana ma jakieś opory moralne chyba.

Wyjąłem całą oprawkę, sprawdziłem miernikiem żarówkę, jest ok, sprawdziłem miernikiem napięcie, ponad 12v, powciskałem włącznik wszystko gra, mimo tego nie świeci.

Zrezygnowany chcąc wmontować oprawkę z powrotem przypadkowo dotknąłem kablem masowym karoserii samochodu i żarówka rozbłysła rażącym żółtym światłem.

Wygląda na to że mam jakąś słabą masę w kablu i tu kształtuje się moje pytanie, dlaczego? I jak to naprawić, mógłbym wziąć tę masę z karoserii ale skoro już ktoś podciągnął dwa przewody do tej żarówki to warto by było je wykorzystać.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 08 paź 2009, 13:59

Sprawdź włącznik/wyłącznik. To on odpowiada za podanie masy. Często śniedzieją tam styki i stąd te problemy.

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 08 paź 2009, 14:30

Tak jak mówi Labiel, wykręć ten wyłącznik i te 2 kabelki co są do nie niego podpięte połącz ze sobą jeśli światełko świeci to naprawa\wymiana czujnika krańcowego :D

Awatar użytkownika
_ukasz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _ukasz » 08 paź 2009, 14:34

Działa! zaraz gdy przeczytałem wiadomość Labiel'a poleciałem do garażu to sprawdzić, po połączeniu przewodów od włącznika lampka się zaświeciła, rozebrałem włącznik, wyczyściłem, potraktowałem elektronick-sprayem i gra gitara, <ok> Dzięki!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl