[80 b4 ABT] oświetlenie tablicy
[80 b4 ABT] oświetlenie tablicy
od pewnego czasu gdy włączam zapłon zostaje podświetlona tablica rejestracyjna gdy już zapalę światła pozycyjne to światła pod tablicą gasną co to za przyczyna pozdrawiam :oops:
To że pali bezpieczniki to najwyraźniej wina wspomnianej wyżej wiązki. Izolacja kabli pewnie popękała na zgięciu wiązki i zwierają się one ze sobą nawzajem, skutkiem czego są palące się bezpieczniki. U mnie dokładnie tak to wyglądało. Radzę ją sprawdzić i wymienić kable w razie potrzeby. Ja wymieniłem kable we wiązce w oparciu o instrukcje (link do tematu wymiany kabli we wiązce masz poniżej) i po problemiebanek84 pisze:Tak tylko ja podłaczyłem i dział godz i póżniej pali mi cały czas bezpieczniki .. co może być nie tak
https://audi80.pl/viewtopic.php?t=12741
Co do wiatraka to w silnikach NG to normalne że czasem sam się włączy wiatrak chłodnicy kiedy silnik jest gorący, mimo że jest wyłączony zapłon. Nie wiem czy w Twoim przypadku też tak powinno być... Jeśli nie to może coś przez przypadek naruszyłeś, przy tym wspomnianym przez Ciebie podłączaniu :?: