Przeglądając forum trafiłem na zdjęcie pokazujące deskę rozdzielczą z podświetlonymi przełącznikami od świateł, ogrzewania tylnej szyby itp. Zajrzałem do siebie - owszem, znaczki jak najbardziej przygotowane na podświetlenie, rozebrany na próbę przełącznik awaryjnych ujawnił żaróweczkę w środku. Tylko co z tego, jak nie dochodzi napięcie na nią? No właśnie - bezpieczniki przejrzałem - wszystkie sprawne, wszystkie są na swoim miejscu. Podświetlenie zegarów, panelu od nawiewu - jest, tylko tych przełączników mi brakuje do szczęścia przeróbka z żaróweczek na diody będzie Bo wytrzymają dużo dłużej niż żaróweczki. Ktoś się zmagał już z podobnym problemem?
Pozdrowienia
Airnox
[80 B2a] Podświetlenie przełączników
-
- Forum Audi 80
Oczywiście, włączony kluczyk, podczas postoju na włączonym silniku... Pozostaje sprawdzić jakąś przykładową wiązke gdzie idzie, co się dzieje po drodze i co może być przyczyną... Może dzisiaj uda mi się to zrobić, jak się uda i będę wiedział co i jak to napiszę
Pozdrowienia
Airnox
[ Dodano: 2009-09-01, 15:01 ]
Usterka naprawiona Źle zinterpretowałem odpowiedź kolegi - kluczyk miałem u siebie włożony, ale nie załączony zapłon... Cóż - i takie głupie błędy się zdarzają Podświetlenie przełączników naprawione - żaróweczki zastąpione diodami (jedynie żaróweczka od włącznika świateł oryginalna bo wystarczyło styki przeczyścić). Ze względu na udaną naprawę tak, bądź co bądź, prostego problemu, temat można zamknąć co by już nie wisiał otwarty
Pozdrowienia
Airnox
Pozdrowienia
Airnox
[ Dodano: 2009-09-01, 15:01 ]
Usterka naprawiona Źle zinterpretowałem odpowiedź kolegi - kluczyk miałem u siebie włożony, ale nie załączony zapłon... Cóż - i takie głupie błędy się zdarzają Podświetlenie przełączników naprawione - żaróweczki zastąpione diodami (jedynie żaróweczka od włącznika świateł oryginalna bo wystarczyło styki przeczyścić). Ze względu na udaną naprawę tak, bądź co bądź, prostego problemu, temat można zamknąć co by już nie wisiał otwarty
Pozdrowienia
Airnox