[B4 ABK] Podświetlenie zapalniczki i nawiewu
[B4 ABK] Podświetlenie zapalniczki i nawiewu
Witam. Przez 5 lat nie zwracałem uwagi czy podświetlenie jest w ogóle w tym aucie bądź się popsuło. Któregoś dnia jadąc z kolegą, który ma takie 80 zwrócił właśnie uwagę na brak podświetlenia. Zdjąłem czarną zaślepkę, pod nią mam żarówki i dwie poprawnie wpięte wtyczki, wszystko wygląda OK. Dlaczego nie podświetla, czy jest gdzieś bezpiecznik?
proszę bardzo, http://allegro.pl/zarowki-kolorowe-3x7m ... 67110.html sprawdz tylko wymiary starej i dobierz coś sobie
-
- Forum Audi 80
Z góry przepraszam za odkopywanie tematu, ale uznałem że nie ma sensu tworzyć nowego, zwłaszcza że chodzi o prostą rzecz. Jako podświetlenie zapalniczki mam rozumieć podświetlenie tego pomarańczowego pierścienia wokół gniazda ? Czy poza podświetleniem zapalniczki, osobnym podświetleniem jest podświetlenie POPIELNICZKI ? Jedyne co byłoby mi potrzebne to podświetlany pierścień gniazda zapalniczki. Jest on podłączony pod regulator jasności oświetlenia zegarów czy na stałe pod 12V ? Wpadłem również na pomysł, aby zrobić podświetlenie tej a'la półeczki pod popielniczką, za pomocą żarówki chociażby 1,2W. Fajnie byłoby podłączyć to podświetlenie pod regulator. Pytanie tylko czy wówczas regulator niebyłby za bardzo obciążony ?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nawet 5 nie wpłynie wszystko zależy o czas świecenia regulator jasności czy tam rezystor nastawczy ma wydajność swoją im więcej ponad normę tym bardziej się grzeje.aluminium pisze:Jedną żarówka nie wpłynie na regulator jasności bo ją mam 4 żarówki w pokrętłach i jest ok.
Ja testowałem tyko na liczniku zamiast orginalnych 1,2W dawałem 2w to po minucie już utrzymywał 200stC