Witam moze ktoś przerabiał ten temat z kierunkowskazami
Zaczynajac od samego poczatku w moim audi jest hak więc podłączyłem przyczepkę po jakis 20 min od podłączenia przyczepki w czasie jazdy przekaźnik od kierunkowskazów zaczął moze nie tyle co pykać a słychac było jak by robiło sie w nim zwarcie, chwile to trwało i znikło po jakis kolejnych 10 min na desce zaczęła mrygać kontrolka stale ( kontrolka ktora mryga po podłączeniu przyczepki sygnalizująca kierunkowskaz w przyczepce )
Przeleciałem trase wrocilem do domu odpialem przyczepke kontrolka ktora sygnalizuje owy kierunek w przyczepce dalej mrygała wiec nastepnego dnia zamowilem nowy przekaźnik do kierunkowskazów ktory jest dedykowany wlasnie pod przyczepkę i podpiąłem go. i zaczeła sie zabawa.
Gdy włącza awaryjne światła to kierunkowskazy działają z normalna prędkością a gdy włącze prawy bądz lewy kierunek to migają z szybkością tak jak by spalona była jedna żarówka na strone, co ciekawe gdy próbówką z żarówką złapałem mase auta i dotknąłem pinu od gniazda przyczepki w którym jest prąd na kierunek lampka w próbówce zaczyna mrygać a kierunkowskaz zwalnia do normalnej prędkosci, tak samo zrobiłem w lampie dotknąłem sobie mase i + z oprawki lampka na próbniku zaczyna mrygać i kierunkowskaz mryga z normalna prędkością dzieje sie to niezależnie prawa lewa strona.
Dodam ze przekaźnik od kierunkowskazów ( nowy ) jest dobry
Ktoś napisze to wsadz stary przekaźnik ciekawa sprawa po wyciągnieciu i wsadzeniu ponownym stary przekaźnik przestał wg działać a na nowym dzieją sie takie cyrki.
Czy ktoś z was ma jakis pomysł jak zaradzić ? a moze zna temat ?
[ B4 1.9 tdi ] Problem z kierunkami.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH