Witam i mam taki problem że wymieniłem alternator i od tego czasu coś sie dzieje ze światłami jak i podświetleniem zegarów, mianowicie wszystko sobie ładnie, synchronicznie pulsuje podczas jazdy, znajomy jadac za mną stwierdził że niezła dyskoteka z moich świateł a z przodu pewnie wszyscy myslą że migam przed miśkami. Wie ktoś co to może być czy poprostu alternator który zalozylem jest jakis trefny czy moze jest inna przyczyna
Z góry dzieki za pomoc
[B3 1,8 SF] problem ze światłami
Jeśli zaczęło się tak robić po wymianie alternatora to zacznij od sprawdzenia czy dobrze sa klemy dokręcone do aku i czy masa (-) jest dobrze do nadwozia przymocowana plus sprawdż dokręcienie plusa na alternatorze. Jeśli masz miernik to sprawdź ładowanie na uruchomionym silniku.
Czy jak auto jest zgaszone i włączysz swiatłą też tak się dzieje? A co jak uruchomisz auto i stoi?
Czy jak auto jest zgaszone i włączysz swiatłą też tak się dzieje? A co jak uruchomisz auto i stoi?
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Tak jak Kolega Wino sprawdz regulator napiecia, na 90% jest zly.
Moze byc tak ze po sprawdzeniu ladowania miernikiem, bedziesz mial wpozadku, ale regulator i tak jest zly.... Mialem to samo ze kupilem nowy alternator a tu dyskoteka a ze nie chcialo mi sie go reklamowac, zakupilem regulator napiecia boscha i dziala jak nalezy
Moze byc tak ze po sprawdzeniu ladowania miernikiem, bedziesz mial wpozadku, ale regulator i tak jest zly.... Mialem to samo ze kupilem nowy alternator a tu dyskoteka a ze nie chcialo mi sie go reklamowac, zakupilem regulator napiecia boscha i dziala jak nalezy