Witam. Ostatnio w mojej AUDI dzieją się cuda jeżeli chodzi o elektrykę. Nie mam światła cofania ( przy wbijaniu wstecznego biegu nagle podświetlają się zegary ), nie ma ogrzewania tylnej szyby, nie świeci się to zamontowane u góry klapy światło stopu, brak światła w bagażniku ( przy przełączeniu tego przycisku od zapalania światła również podświetlają się zegary ), a nawiew działa tylko na 4 biegu. Auto było u dwóch elektryków i jeden stwierdził, że pewnie wina jest w czujniku biegu wstecznego, drugi natomiast to wykluczył auto stało u niego w cholerę czasu, ale nie znalazł przyczyny. Już nie mam pomysłu, co może być przyczyną. Może ktoś coś podpowie?? Może ma ktoś z Was schemat do modelu 80 b4 2.0E??
Z góry dzięki i pozdrawiam.
[B4 2.0 ABK] Problem ze światłem cofania AUDI 80 2.0E ABK
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Marsha6, masz tu kilka problemów jak na mój gust
wiązka klapy bagażnika zapewne zajrzyj tam
I nie powinni mieć z tym problemu Ci twoi elektrycy.
wiązka klapy bagażnika zapewne zajrzyj tam
bezpieczniki lub włącznik padłMarsha6 pisze:nie ma ogrzewania tylnej szyby
a tu jeszcze coś innegoMarsha6 pisze:nie świeci się to zamontowane u góry klapy światło stopu, brak światła w bagażniku
I nie powinni mieć z tym problemu Ci twoi elektrycy.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
w bagażniku chyba nie ma żadnych przekaźników, hmmMarsha6 pisze:A czy orientuje się ktoś za co odpowiada przekaźnik 53?
https://audi80.pl/topics7/all-opis-b ... -vt120.htm
Co do okopconych końcówek, radzę przyjrzeć się masie w klapie. Jak nie miałem masy to też nie świeciło podświetlenie rejestracji, wsteczne i przeciwmgielne, a kable właśnie się grzały i zaczęły upalać, aż plusowy od lewej lampki podświetlenia rejestracji przytopiła się, zrobiło się zwarcie do karoserii i paliło mi bezpiecznik non stop, i całe szczęście ze tylko bezpiecznik, bo kable aż gorące były..