Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Pytanie o wiązkę w bagażniku

ODPOWIEDZ
Fascynat Audi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] Pytanie o wiązkę w bagażniku

Post autor: Fascynat Audi » 06 kwie 2015, 17:26

Witam od tygodnia jestem posiadaczem b4 20.e 90 km.Znalazłem kilka rzeczy które mnie martwią.Tzn pęknięte wiązki przewodów zasilających światła na klapie bagażnika.I od rozwiązania tego problemu chce zacząć.Teoretycznie mógł bym bez problemu polutować przedłużyć przewody ale te styki w oprawkach żarówek są w opłakanym stanie strasznie skorodowane.Czy gdzieś te nowe oprawki można kupić?Czy lepiej pojechać na szrot i całą instalacje klapy kupić i założyć.I jeszcze jedno pytanie czy przewody zasilające podgrzewanie tylnej szyby są w tej wiązce od świateł?Z tyłu mam tylko ze świateł pozycję,stop, brak podświetlenia tablicy,biegu wstecznego i przeciwmgłowego.Poradźcie coś proszę.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 06 kwie 2015, 18:26

Kup sprawna wiązkę wyjdzie taniej z oprawkami. Co do drugiego pytania to tak wiązka jedna światło podgrzewanie tylnej szyby zbiornik pb nie dotyczy wiazki abs i nie dotyczy wiazki elektrycznych szyb i nie dotyczy wiazki centralnego zamka.

Awatar użytkownika
audi88rsa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audi88rsa » 06 kwie 2015, 18:43

poszukaj gdzieś na szrocie B4 i wydrzyj całą wiązkę która jest ci potrzebna, koszt nie duży i czas pracy się zmniejszy niż zabawa z wstawianiem kabli ;-)

Fascynat Audi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fascynat Audi » 07 kwie 2015, 20:50

Za późno już polepiłem te przewody i teraz wyszły nowe rzeczy niestety..Jakieś cudawianki były poklejone w przewodach klapy bagażnika bo z tyłu był tylko stop i pozycja.Było to na innych przewodach.Zwróciłem uwagę że wiązka z przewodami zasilającymi światła na klapie tzn biegu wstecznego i podświetlanie tablicy i przeciwmgłowe.Była przerwana polepiłem to po kolorach polutowałem nowe żarówki dałem zaizolowałem. I nadal biegu wstecznego i podświetlanie tablicy i przeciwmgłowych nie ma. Mało tego robiłem te rzeczy na odłączonym akumulatorze 2 klemy były zdjęte teraz pojawił się dodatkowy problem.Silnik nie wkręca się na obroty poziom oleju jest taki jak trzeba a po chwili gdy odpali na tych nie równych obrotach to się lampka od oleju świeci i wcale nie gaśnie. Co się mogło stać przed odłączeniem akumulatora wszystko było ok teraz takie cuda. Czy mógł się zepsuć np sterownik silnika gdyby coś było w tych przerwanych przewodach od świateł bagażnika źle polutowane? Chodź na 100% w niczym tam się w lutowaniu nie pomyliłem bardzo proszę o pomoc poradę. A i ciśnienia oleju nie mam czym sprawdzić. Bardzo proszę o pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl