Witam was klubowicze.
Mam takie pytanko , mianowicie myślę o zmianie reflektorów na soczewkowe od coupe , ale nie wiem czy będą pasowały.Gabarytowo to myślę że będzie ok tylko od strony elektrycznej nie wiem jak będzie.Głównie to chodzi mi o to , że wydaje mi sie że mi słabo świecą te lampy , a na dodatek jak się jedzie w nocy to jurz prawie wogule nic nie widać.
Albo może ktoś słyszał o zwykłych reflektorach tylko na żarówki H7.Generalnie chodzi mi o to żeby było coś widać jak sie jedzie.
Z Góry dzięki za pomoc pozdrowionka dla wszystkich.
[B4 2.0E ABK, 94r.] Reflektory przód.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Kolego cinu77, reflektory pasować bedą bez problemu ale muszą byc od B4 nie mogą byc od b3 albo 90. Nie wiem czy wziołeś pod uwage cene tych reflektorów zwłaszcza soczewkowych i to że w derzaku bedziesz musiał umiescić kierunkowskazy, czyli najprawdopodobniej i estetycznie zmiana zderzaka od coupe do tego kierunki i halogeny. Generalnie wygląd auta bedzie świtny ale cena to pewnie przekroczy 2 tyś zł. Jesli sfoje reflektory masz sprawne tzn. nie zabrudone szkła, niezniszczony odbłyśnik to zainwestuj w pożadą żarówke np. osrama lub philipsa i bedziesz cieszył sie dobrą widocznoscią. Wg mnie reflektory w 80 sa bardzo dobre. <ok> PS. moze sprawdź czy prawidłowo masz ustwione reflektory, moze świeca Ci za nisko lub za wysoko, z tad moze wydawać Ci sie ze słabo swicą.
Wtyczka do lampy jest taka sama, kostka kierunkowskazu sięgnie do zderzaka, pozostaje wyprowadzić przewody do halogenów (chociaż mogą być fabrycznie wyprowadzone)
Soczewki same w sobie nie świecą rewelacyjnie ( punktowo), chyba żeby zapakować xenon, lub bi-xenon. Ewentualnie lampy zespolone bez soczewek.
Soczewki same w sobie nie świecą rewelacyjnie ( punktowo), chyba żeby zapakować xenon, lub bi-xenon. Ewentualnie lampy zespolone bez soczewek.