Witam mam mały problem z regulacją wysokości świateł , jest ustawione na 0 ale wg. mnie to za wysoko i chcę obniżyć do II poziomu ale prawe światło się nie obniża a lewe tak , problem tkwi w tym że oba silniczki słychać jak pracują więc co może być przyczyną że nie mogę opuścić niżej świateł ? Proszę o pomoc .
PS. Po zdjęciu wtyczki z silniczka w celu demontażu co należy zrobić by go wyjąć , by nic nie uszkodzić ?
[B4 ALL] Silniczek pracuje ale nie obniża
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Wyciągnij silniczek z lampy, i sprawdź czy bolec kierujący jest cały.
Zakręcasz całym silniczkiem, tak aby wszystkie znaki trafiły na siebie, i powoli pociągasz do siebie, w środku jest bolec stożkowy ( taka kulka ) która siędzi w specjalnym miejscu, trzeba nagiąć z wyczuciem w odpowiednią stronę żeby wyskoczył, i całość wychodzi ładnie.XDaveX pisze:Po zdjęciu wtyczki z silniczka w celu demontażu co należy zrobić by go wyjąć , by nic nie uszkodzić ?
Wyjąłem i nie jest pęknięty , wziąłem nawet z brata B4 o tych samych numerach , podłączyłem i dalej nic , a u brata przed wyjmowaniem działało , więc wina w instalacji a nie silniczku ? Teraz mam jeszcze gorzej bo mam cały czas ustawione na zero a prawe jest wyżej niż lewe , a to oznacza że moje światła robią zeza . Doradźcie mi co mogę w tej kwestii zrobić .