[b4 1.9tdi 1z] skacze odbłyśnik lampy
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9tdi 1z] skacze odbłyśnik lampy
witam.panowie podczas ruszania lub lekkiego dodawania gazu widzę jak rusza się lewe światło , odbłyśnik ma lekkie drgania.czy są tam jakieś uchwyty które trzymają odbłyśnik?? da się to naprawić z komory silnika czy trzeba rozbierać szkło reflektora??
u mnie również odbłyśnik się trzesię tylko że w prawej lampie. jeżeli chcesz to usunąć to musisz rozebrać lampę. Z tym nie ma problemów 4 wkręty i 6 spinek i lampa rozebrana a jak rozbierzesz to bedziesz widział jak zamocowany jest odbłyśnik, na takich niby wciskach na których zrobił się luz, można by to było potraktować jakimś klejem ale czy jest to aż tak uciążliwe... Twoja sprawa
a no i pewnie będziesz musiał po wszystkim jechać na stację diagnostyczną światełka ustawić.
a no i pewnie będziesz musiał po wszystkim jechać na stację diagnostyczną światełka ustawić.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
oglądałem już lampę i wszystko wygląda na zamocowane ,żarówka z niczym się nie styka tylko odbłyśnik zostaje.jakiś 3 lata temu myłem lampę w środku i już w tedy odbłyśnik był luźny pod wpływem dotyku ale jeszcze wtedy tak nie drgało jak teraz wiec to zostawiłem.rozebranie lampy trwa 5 minut więc dużo roboty nie ma tylko czy jest sens bo nie wiem jak to jest w środku zamontowane i czy da się z tym zrobić by tak nie trzęsło.ma ktoś może4 jakieś zdjęcie lampy w środku??
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
zupens, rozumiem ze rozbierales lampe ale popelniles horrendalny blad w tym co napisales...
ja jak rozbieralem kilkakrotnie lampy to sobie tak zakldalem ramke reflektora zeby tworzyla ze szklem (badz obudowa) sztywna calosc, jednak ja mam zarniki ktore opieraja sie o dekle z tylu, dzieki czemu wszystko jest sztywno zestrojone, nie zmienia to faktu ze musisz rozebrac ta lampe i zobaczyc na wlasne oczy jak to wyglada bo na aucie bedzie ciezko to zrobic
edit:
fakt horrendalny blad ortograficzny z mojej strony, pardą
odblysnik jest zamocowany na gwincie regulacji wysokosci reflektora, jednak sa tylko dwie te regulacje i znajduja sie one na gorze odblysnika, od dolu wszystko powinno sie trzymac na wspomnianej przez IC69 elektrycznej regulacji, jezeli jej nie masz to powinna byc zaslepka ktora zastepuje silniczek... tyle roli wyjasnieniazupens pisze:zamocowany jest odbłyśnik, na takich niby wciskach na których zrobił się luz
ja jak rozbieralem kilkakrotnie lampy to sobie tak zakldalem ramke reflektora zeby tworzyla ze szklem (badz obudowa) sztywna calosc, jednak ja mam zarniki ktore opieraja sie o dekle z tylu, dzieki czemu wszystko jest sztywno zestrojone, nie zmienia to faktu ze musisz rozebrac ta lampe i zobaczyc na wlasne oczy jak to wyglada bo na aucie bedzie ciezko to zrobic
edit:
fakt horrendalny blad ortograficzny z mojej strony, pardą
Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 09:14 przez Kolczat, łącznie zmieniany 2 razy.