[B4 2.0E ABK] Słabo świecące reflektory przód
[B4 2.0E ABK] Słabo świecące reflektory przód
Mam pytanie odnośnie reflektorów przód.Słabo świecą wydaje mi się ,że lampy są jeszcze całkiem niezłe tzn.nie są wcale żółte.Żarówki założyłem PHILIPS Blue Vision i nie widze różnicy za bardzo,jak się patrzy na barwę światła to jest bardziej niebieskawa jak sama nazwa wskazuje.Napięcie terz sprawdzałem i wynosi około 11.7 v. Patrzyłem również na allegro nalampy od S2 ale chcą chore ceny za 2 sztuki około 1000 złotych.
Ale są nowe lampy również na allegro firmy DAY-LINE na wzór nowych A4 A5 z homologacją,bardzo ładnie te lampy wyglądają.I teraz mam pytanie do was ;
-czy ktoś takie lampy zakładał do B4
-czy lepiej świecą
-czy da się założyć zestaw xenon do nich
-i czy jest sens kupować takie lampy
-a wogóle to poradżcie coś żeby lepiej mi świeciły te co mam.
Ale są nowe lampy również na allegro firmy DAY-LINE na wzór nowych A4 A5 z homologacją,bardzo ładnie te lampy wyglądają.I teraz mam pytanie do was ;
-czy ktoś takie lampy zakładał do B4
-czy lepiej świecą
-czy da się założyć zestaw xenon do nich
-i czy jest sens kupować takie lampy
-a wogóle to poradżcie coś żeby lepiej mi świeciły te co mam.
- percevalle
- Audi 80 Klub
To stanowczo za mało, za dużą masz strate napiecia. Zrób modyfikacje, pociagnij kable do świateł bezpośrednio z akumulatora zakładając przekaźniki. Wielokrotnie było na tym forum i to chyba nawet w dziale warsztat- rezanie.cinu77 pisze:Napięcie terz sprawdzałem i wynosi około 11.7V
edit:
https://audi80.pl/all-tuning-swiatel ... t10711.htm
-
- Forum Audi 80
no też czytałem o nich no i ponoć widoczność lepsza, oświetla więcej i mocniej niż standardowe żarówki i w przeciwieństwie do podróbek tych bixenonów nie razi jadących z naprzeciwka jak to czasami idzie się spotkać na drogach
Porównać poprostu można jakieś nowe auto co jak jedzie to przed nim biało aż miło jechać takim i nie razi w oczy nikogo, a inny jedzie z podróbkami i ma on fajnie jasno no ale... z naprzeciwka razi, że nic nie widać nawet jakie to auto jedzie z takimi światełkami.
Porównać poprostu można jakieś nowe auto co jak jedzie to przed nim biało aż miło jechać takim i nie razi w oczy nikogo, a inny jedzie z podróbkami i ma on fajnie jasno no ale... z naprzeciwka razi, że nic nie widać nawet jakie to auto jedzie z takimi światełkami.
- percevalle
- Audi 80 Klub
Ludzie, o jakich xenonach wy mówicie, przecież kolega ma strate napiecia na przewodach i tym sie trzeba zająć. Jeśli to ogarnie zakładając przekazniki na nową instalacje to i stare światła będą lepiej świeciły i nie będą potrzebne xenony. Te pare dziesiątych volta naprawde robi różnice. Do tego żarówki Osram NightBreaker i jest wypas niewielkim kosztem.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [B4 2.0E ABK] Słabo świecące reflektory przód
ja mialem to samo, wystarczy wymontowac lampy i je rozebrac, tzn zdemontowac przednie szybki, ja mialem tam duzo osadu lekko zoltego, szybke denaturatem mozna umyc ale odblysnik tylko sucha delikatnie szmatka przeczyscic, bo ten odblysnik ma duze znaczenie , tylko zeby go nie porysowac i nie zdrapac. a to co o stracie napiecia na kablach co nie ktorzy pisza to bzdura,co najwyzej styki przeczyscic i sprawdzic czy nie ma przelamanych przewodow, (napewno jak dorzuci sie kilo kabli do samochodu to bedzie lepiej,
- zadnych cudow nie montoj czyli ksenonow - maja wade bo jechalem niedawno takim samochodem noca, i niemile sa sytuacje jak sie przelacza na dlugie i odwrotnie, a i trzeba pomyslec czy innych sie nie oslepia - ja jestem na NIE
- zadnych cudow nie montoj czyli ksenonow - maja wade bo jechalem niedawno takim samochodem noca, i niemile sa sytuacje jak sie przelacza na dlugie i odwrotnie, a i trzeba pomyslec czy innych sie nie oslepia - ja jestem na NIE