Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.6 Kombi] Światło cofania

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jmuhha
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.6 Kombi] Światło cofania

Post autor: jmuhha » 17 sie 2012, 19:29

Witam!
Panowie mam następujący problem ze światłem cofania, halogenami i światłem przeciwmgielnym.
W swojej limuzynie posiadam takie oto halogeny: Obrazek Załączają sie one gdy włączam światła [ a chyba powinny z włącznika]. Załączają się również gdy wrzuce wsteczny, a światło cofania nawet nie mrugnie. :roll: Żarówki są dobre, więc o co chodzi?

Dodam, że jak załącze światła to na desce wyświetla mi się dwa trójkąciki [ że światło przeciwmgielne działa i szyba jest grzana] - chociaż tak na prawde tak nie jest, do tego nie da sie tego wyłączyć.

Nie mam pojęcia co robić <lol> Sprawdziłem bezpieczniki. Auto wcześniej chodziło bez zarzutu. Słyszałem, że może chodzić o kabelki w klapie, lub przy kierownicy. Co do drugiego jest sens tam zaglądać i czego tam szukać? Czy jednak moge sobie odpuścić i wołać elektryka. :oops:

Awatar użytkownika
LUPO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LUPO » 17 sie 2012, 21:37

te w zderzaku nie są oryginałami tak więc ktoś tam już grzebał-jak masz pojęcie to bym zaczął od okablowania od tych halogenów-zacznij od przełączników tam gdzie się zapalają trójkąciki bo rozumiem że tam ci się one zapalają

Awatar użytkownika
jmuhha
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jmuhha » 18 sie 2012, 22:44

problem rozwiązany. poszły przewody w tylnej klapie :lol: tzn na tym łączeniu. i nawet wycieraczka działa <ok>

Nic tylko lać i jechać :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl