[b3] Swiatlo w bagazniku
1 kabel, przecież ten wyłącznik ma podawać mase na ten kabel, a mase podaje z karoserii... Krańcówka z drzwi przednich ma 2 styki, bo ma jeszcze styk dla brzęczyka po odwarciu drzwi...davidpolska pisze:a koledzy dopne się do tematu i chodzi mi o włącznkik oświetlenia wnętrza jak się otworzy tylne drzwi; jak odkręciłem wyłącznik drzwi w tylnych drzwiach za kierowcą to na wyłączniku był jedne kabel i tyle; i nie świeci; przekładałem z przedu ale z przodu mam dwa styki; ktoś się orientuje ile powinno być kabli w wyłączniku??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Masz to przewody przy zamku? Czy przy dziurze na lewo od zamka? Bo pewnie nie masz krańcówki więc latają luzem.
Bo kolory się zgadzają z tymi na schemacie. Brązowy to masa a brązowo-niebieski załącz lampkę i dochodzi do miejsce gdzie ona powinna być. Do lampki też powinien dochodzić przewód czerwono-niebieski - zasilanie.
Bo kolory się zgadzają z tymi na schemacie. Brązowy to masa a brązowo-niebieski załącz lampkę i dochodzi do miejsce gdzie ona powinna być. Do lampki też powinien dochodzić przewód czerwono-niebieski - zasilanie.
-
- Forum Audi 80
Już się pogubiłem pierw piszesz że masz luźny przewód brązowo-niebieski oraz brązowy później piszesz że są podłączone do krańcówki.
Soniak87 pisze:w klapie jakiś jeden luzem nie wiem od czego.
Soniak87 pisze:Są 2 przewody w plastikowej obudowie, jeden brązowy drugi brązowo niebieski jak piszesz. Co dalej z nimi?
Soniak87 pisze:mam krańcówkę na tych przewodach.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Sorry, zdjęć nie widziałem bo przeglądam strony bez ładowanie obrazków.
1. Jakoś dziwnie wygląda ta krańcówka. To ona lata luzem czy była gdzieś umocowana?
2. Jak zewrzesz te dwa kable to zapala się lampka? Jeśli nie świeci to idzie do ppkt. a)
a) jak się nie zapala zobacz czy dochodzi plus do lampki i czy żarówka jest dobra Jeśli jest plus to idzie do ppkt. a)
b) jak dochodzi plus to podaj minus na kabel brązowo-niebieski w kostce łączącej wiązkę klapy bagażnika z instalacją samochodu (jest za prawym tylnym reflektorem) i zobacz czy się zapali bo może masz uszkodzoną wiązkę bagażnika.
1. Jakoś dziwnie wygląda ta krańcówka. To ona lata luzem czy była gdzieś umocowana?
2. Jak zewrzesz te dwa kable to zapala się lampka? Jeśli nie świeci to idzie do ppkt. a)
a) jak się nie zapala zobacz czy dochodzi plus do lampki i czy żarówka jest dobra Jeśli jest plus to idzie do ppkt. a)
b) jak dochodzi plus to podaj minus na kabel brązowo-niebieski w kostce łączącej wiązkę klapy bagażnika z instalacją samochodu (jest za prawym tylnym reflektorem) i zobacz czy się zapali bo może masz uszkodzoną wiązkę bagażnika.