jakies z 15 lat temu w auto siwecie byl test swiatel bylo porownanie garbusa z okraglymi kloszami do tojoty z prostokatnymi, tojota poleglaSatar pisze:Ja z kolei pamiętam, że np. golf II, czy kadett "łezka" miały doskonałe światła
[B3 B4] Wymiana zwykłych H4 na bixenon - za i przeciw
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Wiecie, co? Poległem. Zaczęły mi szumieć łożyska w alternatorze, więc wybrałem się w poniedziałek do warsztatu który je regeneruje. Co się okazało: Szczotki +-50% zużycia - tak samo bieżnia z którą się stykają. Faciu stwierdził,że to normalne, zdrowe zużycie, Rozebrał altek w pył na moich oczach i powymieniał wszystko, czyli:
rzeczona bieżnia (jak to się nazywa - nie wiem),
obydwa łożyska,
przelutowane luty - dla pewności.
Po złożeniu test obrtotów - OK, więc do auta. Napięcie po odpaleniu 14,1 V mierzone na aku :mrgreen:
:idea: Najlepsze pokazało się nazajutrz. Jadąc do pracy we wtorkowy oślizły i zgniły mglisto -deszczowegy poranek okazało się, że moje krótkie nieźle sobie radzą. Dziś kupiłem Osram Night Breakery i jutro rano do roboty pojadę zapewne z bananem na pysku. Uznaję, że ten temat jest rozwiązany i tak na prawdę wystarczy dobrze zadbać o to co mamy a nie chwytać się od razu wiejskotuningowych sztuczek <ok>
rzeczona bieżnia (jak to się nazywa - nie wiem),
obydwa łożyska,
przelutowane luty - dla pewności.
Po złożeniu test obrtotów - OK, więc do auta. Napięcie po odpaleniu 14,1 V mierzone na aku :mrgreen:
:idea: Najlepsze pokazało się nazajutrz. Jadąc do pracy we wtorkowy oślizły i zgniły mglisto -deszczowegy poranek okazało się, że moje krótkie nieźle sobie radzą. Dziś kupiłem Osram Night Breakery i jutro rano do roboty pojadę zapewne z bananem na pysku. Uznaję, że ten temat jest rozwiązany i tak na prawdę wystarczy dobrze zadbać o to co mamy a nie chwytać się od razu wiejskotuningowych sztuczek <ok>
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z