Witajcie wszyscy. Po wczorajszym dniu mam jeden malutki dylemat.. całość dotyczy B4 z soczewkami i wrzuconym Kitem ksenonów 4300K :mrgreen: Wrażenia..nie do opisania ale nie o tym chciałem... :lol:
Proszę o wypowiedź ludzi którzy już wrzucili ksenon do siebie i troche z tym jeżdzą.
Jako że nie szprecham zbyt dobrze a znalazłem taką stronke:
>stronka<
a konkretnie to zdjecie:
>zdjęcie<
Powiedzcie mi czy przy montażu ksenonu można podnieść reflektory do góry (wydaje mi się że potencjał ich jest znacznie większy niż przy ust. dla zwykłych żarówek. Tylko teraz nasuwa się pytanie, czy nie będę oślepiał ludzi z przeciwka jeśli je trochę podniose?-to jest w koncu najwazniejsze.
No i jakby ktoś mógł mi przetłumaczyć to zdjęcie niemieckie bo mam wrażenie że to tam jest wytłumaczone :mrgreen:
pozdrawiam forumowicze
[All] Wysokość świecenia soczewek z ksenonem
[All] Wysokość świecenia soczewek z ksenonem
Ostatnio zmieniony 29 cze 2012, 00:59 przez zgredek27, łącznie zmieniany 1 raz.
Wrzucałem KIT bez ruszania w jakikolwiek sposób lamp. Więc wydaje mi się że same odbłyśniki nie miały się jak przestawić. Więc teraz pojawia się pytanie, czy na stacji diag. ustawiają inaczej reflektry z normalnymi żarówkami a inaczej z ksenonem(gdzie teoretycznie zawsze jest samopoziomowanie). Dodam że światła przy okazji przeglądu (oczywiście było to przed założeniem ksenonu) były ustawiane na stacji diagnostycznej.a byłeś sprawdzić czy dobrze świecą? ja jak u siebie zrobiłem to pojechałem na stacje kontroli pojazdów i dałem sobie nastawić świeciły troszkę za nisko...
ustawia się tak samo... zajedz, sprawdz to nic nie kosztuje...zgredek27 pisze:Wrzucałem KIT bez ruszania w jakikolwiek sposób lamp. Więc wydaje mi się że same odbłyśniki nie miały się jak przestawić. Więc teraz pojawia się pytanie, czy na stacji diag. ustawiają inaczej reflektry z normalnymi żarówkami a inaczej z ksenonem(gdzie teoretycznie zawsze jest samopoziomowanie). Dodam że światła przy okazji przeglądu (oczywiście było to przed założeniem ksenonu) były ustawiane na stacji diagnostycznej.a byłeś sprawdzić czy dobrze świecą? ja jak u siebie zrobiłem to pojechałem na stacje kontroli pojazdów i dałem sobie nastawić świeciły troszkę za nisko...