witam
jako że nasze autka mają już po 20 lat i lampy już zapomniały co to znaczy stan fabryczny i świecą poniżej normy rodzi się pytanie: może je jakoś usprawnić?
myśl wygląda następująco jako że coupe ma do długich H1 a do mijania h4 chciałbym zamienić żarówkę h4 na h7 ale mam pytanie co do samych reflektorów czy ich budowa będzie dobra chodzi mi o szkło bo w naszych samochodach to ono realizuje w części rozproszenie światła, czy odbłyśniki się nie stopią wiem ze trzeba by przerabiać mocowanie oraz chyba wtyk a reszte to nie wiem,
co przemawia na zamianę:
h4 =1000 lm
h7 =1500 lm ( dane z stron autoświata)
przy takim samym poborze prądu wydajność h7 jest o połowie większa ( o ili się kupi dobre żarówki)
bo wstawienie "nielegalnych" 100W h4 albo "palników zenonowych" nie wchodzi w gre....
alternatywą dla polepszenia światła to soczewki ( były do tzw. b3 coupe??) czy "endżel ajsy z alledrogo", albo spróbowanie wypolerowania całego reflektora (szło z zew. oraz odbłyśnika )ale do tego trzeba rozszczelnić reflektor :cry:
ps. użyłem szukajki i nic niewypluła....
[all] z H4 na H7
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Oddaj odbłyśnik do regeneracji, są firmy które się tym zajmują. Zregenerują odbłyśniki metalowe jak i z tworzywa. Np. www.regeneracja-hc.comKwietniu pisze:jako że nasze autka mają już po 20 lat i lampy już zapomniały co to znaczy stan fabryczny i świecą poniżej normy rodzi się pytanie: może je jakoś usprawnić?
Co za problem ponownie go uszczelnić.Kwietniu pisze:ale do tego trzeba rozszczelnić reflektor
Ja na Twoim miejscu bym się nie bawił w żadne polerowanie szkieł zamianę żarówek itp.Kup ori lampy z soczewką.Do B3 będą pasować po zmianie atrapy.Kolega EDD tak ma zrobione u Siebie.Wszystko ładnie wygląda ładnie świeci i jest cacy.Lampy typu endżel ajs odradzam-nie wygląda to najlepiej jak dla mnie.Ale to Twoje autko więc Twoje gusta.A czemu nie chcesz założyć xenonu?Jeśli soczewka to chyba po to aby był w niej xenon.
aldi no zaciekawiłeś mnie tą stroną, efekt bardzo ładny za tej regeneracji bede musiał dziś zajrzeć do mojej lamy aby zobaczyć w jakim stanie jest ten odblyśnik
luk448 myślałem że b3 z soczewką to będzie wiochą wiać ale jestem mile zaskoczony tylko to są zwykła ori soczewki z modelu po lifcie albo cabrio ???? i cena pewnie 1k
luk448 myślałem że b3 z soczewką to będzie wiochą wiać ale jestem mile zaskoczony tylko to są zwykła ori soczewki z modelu po lifcie albo cabrio ???? i cena pewnie 1k
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 12:35 przez Kwietniu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
wiesz tam w temacie mozna by wpisac b3 co by inni teraz wiedzieli ;p heh
ma pare osob na forum chocby Kazi_2005, ale cena tak jak myslisz w granicach 1kKwietniu pisze:luk448 myślałem że b3 z soczewką to będzie wiochą wiać ale jestem mile zaskoczony tylko to są zwykła ori soczewki z modelu po lifcie albo cabrio ???? i cena pewnie 1k
Kwietniu, moim zdaniem pachniało by preria gdybyś wciskał tak jakieś lampy typu endżels ajs.Wiesz temat z oświetleniem w Audi B3 czy B4 jest dość sprawdzony.Nie będzie nowością to co napiszę-chcesz żeby było ładnie i dobrze świeciło to kupuj soczewkowe lampy.Dorobisz Sobie tylko atrapkę i będzie ładnie.Wsadzisz xenon i będzie lepiej świeciło.Niestety nie jest to tanie rozwiązanie ale pieniądze warto w to zainwestować.