[B4 2.0 ABK] Zakup reflektorów soczewkowych
[B4 2.0 ABK] Zakup reflektorów soczewkowych
Witam choruję na reflektory soczewkowe (ogólnie jak bym miał przód taki jak w cabrio z ostatnich roczników to był bym happy) poszukuje oryginalnych soczewek do b4 , ale widzę ,że ceny są zaporowe na allegro od mniej więcej 1400 pln do nawet 1800 pln. to jest jakaś masakra.Może zna ktoś z was jakieś dojścia gdzieś do takich soczewek ?, a jak nie to chyba zostaje zregenerować odbłyśniki w reflektorach.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2015, 18:00 przez cinu77, łącznie zmieniany 2 razy.
Możesz również przerobić lampy zespolone na soczewki tak jak to zrobił m.in. forumowicz minon1 https://audi80.pl/topics74/all-rezan ... t14114.htm
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michał
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
No fajnie to wygląda ,ale jak dla mnie za dużo dłubaniny ,poza tym ja mam zwykłe lampy pod H4.A chcąc kupić zespolone to też trzeba trochę kasy za nie dać.Wydaje mi się ,że najrozsądniejszym rozwiązaniem dla mnie będzie albo zregenerować odbłyśniki i kupić dobre żarówki np.Osram night breaker. Albo odżałować i kupić fajne reflektory soczewkowe.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Na kloszach są literki na których pan policjant się zna niestety (albo powinien) . Wiec nie trzeba bug wie jakiej wiedzy o autach bo wszystko jest wybite na kloszu (lub obudowie).maciek889 pisze:Chyba policjant musiałby by być zagorzałym fanem Audi 80 aby wiedzieć jak wyglądały światła
Owszem przeróbka na soczewki możliwa jest ale tylko pod warunkiem że lampy przerobi firma i da nam papierek homologacyjny. Lub diagnosta wystawi zaświadczenie że nasza przeróbka spełnia normy i nie zagraża bezpieczeństwu.
Po drugie dodawanie soczewek bez polerowania szkła burzy cały system i efekt światła będzie do kitu. Bardziej plus do lansu niż plus do lepszego strumienia.
Zgadzam się w zupełności z opinią P.Jarewa .Właśnie wczoraj się dowiedziałem ile kosztuje regeneracja odbłyśników pod H4 70zł./szt. plus wysyłka (czyli kpl.140) chyba się zdecyduje na tą regeneracje.Wcześniej się jeszcze zastanawiałem nad kupnem nowych zamienników np.Depo , ale ponoć badziew.
Jeszcze tak na marginesie ,jakiej firmy były montowane ori reflektory do B4 ?
Ja mam;Rok prod. 1994 kwiecień.
Sedan, 2.0E 115 KM ABK
Z lewej strony mam helle a z prawej bosh.
Jeszcze tak na marginesie ,jakiej firmy były montowane ori reflektory do B4 ?
Ja mam;Rok prod. 1994 kwiecień.
Sedan, 2.0E 115 KM ABK
Z lewej strony mam helle a z prawej bosh.