Witam.
Na zdjęciu poniżej zamieszczam zdjęcie ze świecącymi lampami. Takie małe porównanie, może kogoś zainteresuje.
1. Drogowe H4 60W Osram Nightbreaker Plus +90% - 30zł
2. Drogowe H4 60W Bosma Exclusive Fire - 10zł
3. p/Mgłowe H3 55W Bosma Exclusive Fire - 9zł
4. p/Mgłowe H3 55W Bosma Stansart Halogen - 3zł
5. Dzienne Osram Daylight 7W - 100zł
Nightbreaker świeci najjaśniej, na biało. Bosma daje takie dziwaczne, niekoniecznie jasne światło, ale o dziwacznym zabarwieniu. Wszystkie lampy zasilane przez przekaźniki, na każdej żarówce jest zgoła 14V (+-0,05V).
Mam jeszcze Bosma super white ale w ogóle są do ****
Pozdrawiam
RJ
[ Dodano: 2013-04-16, 20:06 ]
Pojeździłem w nocy i mogę jasno stwierdzić że Bosma Exclusive Fire są potwierdzeniem że jakość i cena idą w parze. Żarówki są tanie i świecą słabo.
Moje opinie:
H3 nadaje się do halogenów gdyż nie razi jadących z przeciwka tym swoim różowo-zielonym światłem.
H4 to zupełna porażka. Drogowe świecą na zielono, natomiast mijania na brązowo-zielono, taki dziwny sraczkowaty odcień. Wypadają bardzo słabo w porównaniu z Osram Nightbreaker i Philips Extreme Vision.
H7 potestuje jutro.
[All] Żarówki: Osram Nightbreaker i Bosma Exclusive Fire
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Witam.
Kolego te dzienne Osrama za 100zł to nawet koło Osrama nie leżały
Jeśli za oryginał dziennych Osrama zapłaciłeś 100zł to ja biore każdą ilość za 120zł
W tych wszystkich żarówkach które przetestowałeś najważniejsze jest to żeby miały certyfikat ECE.
Nawet Osram oryginalny nie ma na wszystkich produktach ECE. Co z tego że świecą fajnie, kosztują fajnie jak nie ma certyfikatu ... świecisz potem jak na HID'ach
Pozdrawiam
Tomek
Jeśli za oryginał dziennych Osrama zapłaciłeś 100zł to ja biore każdą ilość za 120zł
W tych wszystkich żarówkach które przetestowałeś najważniejsze jest to żeby miały certyfikat ECE.
Nawet Osram oryginalny nie ma na wszystkich produktach ECE. Co z tego że świecą fajnie, kosztują fajnie jak nie ma certyfikatu ... świecisz potem jak na HID'ach
Pozdrawiam
Tomek
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
A może i 300zł kosztowały. Nie pamiętam takich szczegółów.Prezes pisze:Witam.
Akurat te Bosmy nie mają homologacji wcale. Druga sprawa jest taka że świecą całkowicie do d***.Prezes pisze: W tych wszystkich żarówkach które przetestowałeś najważniejsze jest to żeby miały certyfikat ECE.
A jak HID to tylko w soczewce, bo w zykłym reflektorze to świeci marnie