[B4 Avant] Zdjęcie wiązki tylnej klapy.
[B4 Avant] Zdjęcie wiązki tylnej klapy.
Witam,
prosiłbym, by Ktoś w miarę możliwości zrobił zdjęcie kabli w lewym schowku w Avancie. U mnie ktoś już naprawiał wiązkę i jest trochę bajzel i ciężko dojść jak to powinno oryginalnie wyglądać. Dodatkowo mam hak, więc jest jeszcze większy bajzel. Chciałbym to przywrócić do stanu "normalnego". Gdyby Ktoś posiadał schemat wiązki pod ręką lub inną kończyną to również bardzo bym prosił. Będę niezmiernie wdzięczny Z góry dzięki i pozdrawiam.
prosiłbym, by Ktoś w miarę możliwości zrobił zdjęcie kabli w lewym schowku w Avancie. U mnie ktoś już naprawiał wiązkę i jest trochę bajzel i ciężko dojść jak to powinno oryginalnie wyglądać. Dodatkowo mam hak, więc jest jeszcze większy bajzel. Chciałbym to przywrócić do stanu "normalnego". Gdyby Ktoś posiadał schemat wiązki pod ręką lub inną kończyną to również bardzo bym prosił. Będę niezmiernie wdzięczny Z góry dzięki i pozdrawiam.
Ja też bym nie ruszał a jednak muszę ruszyć, bo nie mam oświetlenia tylnej klapy. Musiałem odłączyć, bo jak włączałem wsteczny to mi się przycisk podgrzewania tylnej szyby i przeciwmgielnego świecił i do tego światła cofania ledwo świeciły. Teraz chcę doprowadzić wszystko do porządku ale trudno mi to ogarnąć i stąd moja prośba chociaż o zdjęcie.speckom pisze:a poco ? jak wszytko dziala i jezdzi to ja bym nic nie ruszał
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
misiekdzwon, tak, przewody były powiedzmy sobie pozałamywane, ale złączyłem je odpowiednio jak były i dalej nic. A w bagażniku jest trochę plątaniny i chciałem chwilowo dorobić drugą wiązkę i sprawdzić tak na szybko powiedzmy pomijając już istniejącą wiązkę w klapie i później ewentualnie włożyć nową, bo łatanie to średnio się nadaje.
Gdyby ktoś więc mógł pstryknąć dla mnie fotkę kabli w bagażniku to byłoby pysznie. Z góry dzięki.
Zdjęcia nie otrzymałem, ale jakoś sobie poradziłem - póki co prowizorka bo nie miałem czasu a auta potrzebowałem do jazdy na co dzień do pracy.
Otóż za choinkę związaną z zapalaniem się włącznika światła przeciwmgielnego oraz podgrzewania tylnej szyby odpowiadał uszkodzony kabel masy - brązowy.
Generalnie wszystkie były połamane w kilku miejscach i trzeba było rzeźbić. Jak będę robił finalną wersję to napiszę kolorystycznie, który przewód jest od czego, bo sam nie mogłem znaleźć teraz już wiem.
Gdyby ktoś więc mógł pstryknąć dla mnie fotkę kabli w bagażniku to byłoby pysznie. Z góry dzięki.
Zdjęcia nie otrzymałem, ale jakoś sobie poradziłem - póki co prowizorka bo nie miałem czasu a auta potrzebowałem do jazdy na co dzień do pracy.
Otóż za choinkę związaną z zapalaniem się włącznika światła przeciwmgielnego oraz podgrzewania tylnej szyby odpowiadał uszkodzony kabel masy - brązowy.
Generalnie wszystkie były połamane w kilku miejscach i trzeba było rzeźbić. Jak będę robił finalną wersję to napiszę kolorystycznie, który przewód jest od czego, bo sam nie mogłem znaleźć teraz już wiem.
Witam. Tylna wycieraczka działa mi tylko jak otworzę klapę do góry Także będę chciał wymienić wiązkę przewodów łączących klapę z budą. Proszę o info jak to się robi i czy są dostępne jakieś gotowe przewody w sklepie, czy trzeba rezać po swojemu ? Ewentualnie jak ktoś zna link do takiego tematu bo nie mogę nic znaleźć.misiekdzwon pisze:No to może masz przerwane przewody między klapą, a budą? Robią się zwary i stąd te problemy z oświetleniem. U mnie podobna sytuacja była, wymiana przewodów pomogła, bo lutowanie nie zda egzaminu.
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Jestem właśnie po reanimacji przewodów w tylnej klapie. Nagle nie grzała mi tylna szyba, po włączeniu przycisku grzania podświetlało mi przycisk od przeciwmgielnych. Po wyciągnięciu przewodów okazało się, że ktoś już musiał tam majstrować, trzy przerwane i totalny bałagan. Ktoś wcześniej tylko poskręcał i okleił taśmą izolacyjną. Dałem dłuższe przewody silikonowe lutowanie i koszulki termokurczliwe i na jakiś czas starczy.
Poszedłem Twoim tropem. Wstawka z przewodów silikonowanych. Na ori przewodach popękała izolacja, i 3 przewody przy wyciąganiu pękły. Poniżej fotki dla rekonesansu.Spietyq pisze:Jestem właśnie po reanimacji przewodów w tylnej klapie. Nagle nie grzała mi tylna szyba, po włączeniu przycisku grzania podświetlało mi przycisk od przeciwmgielnych. Po wyciągnięciu przewodów okazało się, że ktoś już musiał tam majstrować, trzy przerwane i totalny bałagan. Ktoś wcześniej tylko poskręcał i okleił taśmą izolacyjną. Dałem dłuższe przewody silikonowe lutowanie i koszulki termokurczliwe i na jakiś czas starczy.
-
- Forum Audi 80
od kilku dni palił mi sie bezpiecznik 12 i niedziałał licznik obrotomierz wskaznik paliwa i temperatura nie wiedzialem co jest grane az wczoraj przestały sie swiecic lampy od wstecznego .Dzięki wam zajrzałem do swojej wiązki kabli (3 ulamane calkiem a reszta z drutami na wierzchu )właśnie zabieram sie za wymiane .Pozdrawiam!
Dzięki za odpowiedź. Ściągnąłem to, ale zauważyłem, że problem jest jednak w tej osłaniającej gumie. Widać, że kiedyś była już rozcinana przez poprzedniego właściciela, a potem zgrzana i wraz z tym zgrzaniem pochytały się kable.kojak85 pisze:Uważać musisz tylko z obudową słupka, bo ona może pęknąć. Musisz zdecydowanie dosyć silnie odciągać tę obudowę i wyjdzie. Jeżeli masz kliny, dźwignie do tapicerki to pójdzie Ci jeszcze łatwiej.
Poniżej na zdjęciu mam całkowicie przerwany gruby brązowy kabel i jest bardzo ciężkie dojście do niego bo urwał się przy wejściu do dachu i nie wiem czy dam rade złączyć. Poza tym są poocierane inne kable, ale te sobie zaizoluje.
Macie jakieś pomysły na naprawę tego brązowego?