Witam!
Przymierzam się do wymiany przegubów na wale napędowym bo mają już spory luz. Wał wali strasznie przy zmianie biegów
I tutaj takie pytanie: jakie przeguby podejdę i od czego ? Bo z tego co wiem przeguby wału nie występują jako osobna część zamienna...
Ktoś ma jakie namiary ?
[B4 2.6 ABC] Quattro - przeguby wału napędowego
-
- Forum Audi 80
- Imię: Kociemb
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Re: [B4 2.6 ABC] Quattro - przeguby wału napędowego
Wczoraj wymieniałem przeguby i nie wiem dlaczego zwlekałem z tym 3 lata hahah. Inna jazda
Więc dla potomnych pasuje przegub SPIDAN 0.021561 (płaciłem jakieś 180zl/szt) z tym że należy pamiętać że manszeta która jest w zestawie nie pasuje Jak zorientowałem się jak już wytaszczyłem wał, przez co zostawiłem stare bo były w dobrym stanie ale będę szukał takiej co podejdzie.
W podobnej cenie jest przegub Euro Driveshaft i on ma podobno w zestawie maszetę odpowiednią
Wymiary przegubu:
Ilość zębów: 25
Średnica przegubu [mm]: 100,0
Grubość [mm]: 32,00
otwór Ø [mm]: 8,20
Ilość otworów: 6
Ø rozmieszczenia otworów [mm]: 86,00
Więc dla potomnych pasuje przegub SPIDAN 0.021561 (płaciłem jakieś 180zl/szt) z tym że należy pamiętać że manszeta która jest w zestawie nie pasuje Jak zorientowałem się jak już wytaszczyłem wał, przez co zostawiłem stare bo były w dobrym stanie ale będę szukał takiej co podejdzie.
W podobnej cenie jest przegub Euro Driveshaft i on ma podobno w zestawie maszetę odpowiednią
Wymiary przegubu:
Ilość zębów: 25
Średnica przegubu [mm]: 100,0
Grubość [mm]: 32,00
otwór Ø [mm]: 8,20
Ilość otworów: 6
Ø rozmieszczenia otworów [mm]: 86,00