[B4 Avant ABK] Avant by Death94, DBV Arizona 17" :)
Szerokość to 205, a profil 40 przód i 50 tył. Co do jazdy to krótko mówiąc taczka.. komfort jest niski, lecz też nie ma super tragedii i da się w miarę jechać
[ Dodano: 2015-10-06, 10:28 ]
Hallo! Witam po długiej przerwie Troszkę się działo z Audi podczas wakacji. Po diagnozie cykania poszły w ruch panewki i przegląd olejowy
Następnie wpadły fotele od małysza z elektryką lędźwi :)
szybki montaż
I piękny efekt końcowy :mrgreen:
Po tym modzie nastał czas praktyk i przez dwa miesiące Audi była masakrowana przez drogi Wrocławia, ale we Wrześniu pewnego dnia podczas drogi do Wrocławia na A4...
Kierowca ciężarówki wymusił pierwszeństwo, uciekając złapałem pobocze i przy okazji bandę....
Nawet mnie nie zauważył i pojechał dalej... Krótko mówiąc JA P******* i zainwestuje w video rejestrator
Autko od razu sholowane to warsztatu blacharskiego stryja i koniec wakacji już zaplanowany
Dzięki wielkiej pomocy kolegi elbula drzwi, błotnik oraz kierunkowskaz już czekały, dzięki raz jeszcze! Lampa kupiona na Allegro od bardzo porządnego sprzedawcy, stan niemalże fabryczny
Musiałem również wymienić sanie, wahacz, zwrotnicę, Kolumnę McPersona
gdyż koło było cofnięte około 2cm. Felga nie do odratowania niestety, muszę poszukać innej. Na szczęście podłużnica nie była w ogóle naruszona i wszystko ładnie dało się wyciągnąć, a zderzak wyszedł z tego bez strat :) Autko jest już wyklepane i zapodkładowane. jak tylko wrócę do domu na Weekend to zrobię zdjęcia jak teraz wygląda (mogę napisać, że w połowie jest żółtkiem ) Nie załamuje się, chociaż szkoda zarobionych na wakacjach pieniędzy, ale w tego szrota ktoś musi pakować
Po kilku porządnych strzałach gazu powiedzieliśmy z bratem dość dla drugiej generacji i zakupiliśmy nowy zestaw przepływomierz + obudowa filtra i sekwencja Zdjęcia wstawię jak obiecałem po powrocie do domu
[ Dodano: 2015-11-22, 16:48 ]
Obiecane foty po kuracji:
Zostało jedynie dokupić listwy
A tutaj do foteli od A4 B6 wpadła kierownica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A w silniku troche się podziało.. podczas drogi wysypało się sprzęgło ( chinol zemścił się po roku), a pewnego dnia przetarł się źle poprowadzony wcześniej przewód ładowania. Także mały pożar, szybko opanowany, spowodował ten makaron pod maską
Sekwencja już na pokładzie, dzięki pomocy kolega z forum zestaw: QBOX, AC R01, wtryski Barracuda i trzeba przyznać, że jest różnica po przesiadce z II generacji. Zestaw ogólnie wybrany ze względu na 1.8 turbo, które już jest coraz bliżej
A tutaj jeszcze mały gadżet od DEDHI, co do swapa
:mrgreen:
[ Dodano: 2015-10-06, 10:28 ]
Hallo! Witam po długiej przerwie Troszkę się działo z Audi podczas wakacji. Po diagnozie cykania poszły w ruch panewki i przegląd olejowy
Następnie wpadły fotele od małysza z elektryką lędźwi :)
szybki montaż
I piękny efekt końcowy :mrgreen:
Po tym modzie nastał czas praktyk i przez dwa miesiące Audi była masakrowana przez drogi Wrocławia, ale we Wrześniu pewnego dnia podczas drogi do Wrocławia na A4...
Kierowca ciężarówki wymusił pierwszeństwo, uciekając złapałem pobocze i przy okazji bandę....
Nawet mnie nie zauważył i pojechał dalej... Krótko mówiąc JA P******* i zainwestuje w video rejestrator
Autko od razu sholowane to warsztatu blacharskiego stryja i koniec wakacji już zaplanowany
Dzięki wielkiej pomocy kolegi elbula drzwi, błotnik oraz kierunkowskaz już czekały, dzięki raz jeszcze! Lampa kupiona na Allegro od bardzo porządnego sprzedawcy, stan niemalże fabryczny
Musiałem również wymienić sanie, wahacz, zwrotnicę, Kolumnę McPersona
gdyż koło było cofnięte około 2cm. Felga nie do odratowania niestety, muszę poszukać innej. Na szczęście podłużnica nie była w ogóle naruszona i wszystko ładnie dało się wyciągnąć, a zderzak wyszedł z tego bez strat :) Autko jest już wyklepane i zapodkładowane. jak tylko wrócę do domu na Weekend to zrobię zdjęcia jak teraz wygląda (mogę napisać, że w połowie jest żółtkiem ) Nie załamuje się, chociaż szkoda zarobionych na wakacjach pieniędzy, ale w tego szrota ktoś musi pakować
Po kilku porządnych strzałach gazu powiedzieliśmy z bratem dość dla drugiej generacji i zakupiliśmy nowy zestaw przepływomierz + obudowa filtra i sekwencja Zdjęcia wstawię jak obiecałem po powrocie do domu
[ Dodano: 2015-11-22, 16:48 ]
Obiecane foty po kuracji:
Zostało jedynie dokupić listwy
A tutaj do foteli od A4 B6 wpadła kierownica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A w silniku troche się podziało.. podczas drogi wysypało się sprzęgło ( chinol zemścił się po roku), a pewnego dnia przetarł się źle poprowadzony wcześniej przewód ładowania. Także mały pożar, szybko opanowany, spowodował ten makaron pod maską
Sekwencja już na pokładzie, dzięki pomocy kolega z forum zestaw: QBOX, AC R01, wtryski Barracuda i trzeba przyznać, że jest różnica po przesiadce z II generacji. Zestaw ogólnie wybrany ze względu na 1.8 turbo, które już jest coraz bliżej
A tutaj jeszcze mały gadżet od DEDHI, co do swapa
:mrgreen:
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Przydały się, przydały! Obecnie na topie jest wstawienie rozpórki i podstawy aku. z wersji v6, sukcesywnie trzeba ogarnąć wszystko pod 1.8T... I oczywiście powoli rozglądam się za silnikiem Jest już nowy pomysł na felunek, z racji bardzo ograniczonej dostępności pojedynczych sztuk DBV z tym rozstawem.. Stay in Tuned! :mrgreen:
Witajcie! Przez chwilę panował zastój, ale prace trochę ruszyły nad audikiem rozpórka od v6 już na miejscu, podobnie przeniesiony akumulator na podstawie od v6, z akcji naprawczych wymienione końcówki drążków kierowniczych i ogarnięty klakson czekam cały czas na silnik z gratami, jest zamówiony na zaprzyjaźnionym szrocie. Ponad to wpadła kierownica z a4 sline na nowo obszyta skóra z czerwona nicią, foty wkrótce
A tutaj mały okazyjny zakup....
<quattro> :mrgreen:
wiem, zdjęcia i ułożenie gratów tragiczne, ale w te zimno nie ma chęci aby to wszystko przenosić tylko do zdjęcia jest praktycznie kompletny, brakuje mi baku i pompy abs, ewentualnie czegoś tam jeszcze... dawca to a4 1.8T z spalonym silnikiem
A tutaj mały okazyjny zakup....
<quattro> :mrgreen:
wiem, zdjęcia i ułożenie gratów tragiczne, ale w te zimno nie ma chęci aby to wszystko przenosić tylko do zdjęcia jest praktycznie kompletny, brakuje mi baku i pompy abs, ewentualnie czegoś tam jeszcze... dawca to a4 1.8T z spalonym silnikiem
z a4 pasi wszystko bo jest takie samo ale z pierwszych a4 przed liftem. Podobno wał musi być z 80 ale ręki sobie nie dam uciąć:) A wiem bo mam taki sam zestaw do swapu, zanim kupiłem sprawdziłem chyba ze 100 razy na etce:) jak mi przyjdą graty to wam powiem czy da się elementy podłogi przeszczepić z a4 do 80 podporę wału i dyfra:)brabus124 pisze:Ładnie się prezentuje ze zderzakiem Coupe i na tych felach a Quattro od a4 będzie pasować ?