W dziale technicznym myślę że znajdziesz odpowiedź na to pytaniespooch pisze:Zgadza się. Może też źle pokazywać jak jest zamiennikiem. Dlatego jestem za ASO w kwestii czujników tego typu.
Prośba do tych co mają ABT pod maską. Możecie zmierzyć rezystancję na czujniku na rozgrzanym silniku?
pozdro
B4 2,0 ABT--->>spooch --->> reanimacja
Myślę, że możesz być spokojnymaxwwy pisze:Marzyłem o białym Awancie ! Od kiedy zobaczyłem poniższe zdjęcie, niestetu nie udalo mi się znaleźć odpowiedniego egzemplarza Aczolwiek twoja ma potencjał nie popsuj tego
Obrazek
Przed audi było:
Volvo 855 T5 2,3 turbo
Wcześniej przez wiele lat
BMW e34 525i ze stycznia 90roku
Równolegle z e34 inne e34, tyle że 520iA
Do piątek jako trzecie na potrzeby przewiezienia lodówki dokupione pierwsze 855 2,5 20V automat w cenie roweru 8-)
Jako pierwsze autko opel ascona B 2,2 jakieś 12 lat temu...
Jeszcze było e30 touring m20b20...
Jak widać nie psuję samochodów
Swoją drogą avant będzie za jakiś czas wystawiony na sprzedaż jak już wszystko w nim porobię
pozdro
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Robię bo ratowanie/przywracanie dawnej świetności samochodom do roczników z lat 90-tych sprawia mi przyjemność jak i późniejsze ich użytkowaniePiotrekdriver1 pisze:Robisz go po to żeby zaraz sprzedać?
Audi kupiłem bo nic nie znalazłem normalnego w kwocie do 5000 a to mnie zaciekawiło. Plusem było to, że to b4 i avant. Zrobiło na mnie pozytywne wrażenie w ogłoszeniu i w drugi dzień świąt przed północą stałem się jego właścicielem.
Po samochód pojechałem niecałe 200km od domu i wiedziałem, że je kupię.
Bardzo fajnie się tym jeździ pomimo tego, że mój poprzedni samochód był o conajmniej 135KM mocniejszy. Nie zmienia to faktu, że to trochę nie moja bajka. Naprawię i wystawię na sprzedaż. Zobaczymy czy się sprzeda, czy będą ludzie marudzić, że drogo. Wtedy niech szukają innego i jeżdżą niesprawnymi ulepami a ja będę się cieszył z tego co mam Nie będzie to sprzedaż z jakimkolwiek ciśnieniem. Znudziło mi się robienie samochodów za grube pieniądze i sprzedawanie za marne. Jak weźmiemy pod uwagę samochody z powyższych zdjęć, to za ile kupiłem, wydałem na części i odejmiemy kwoty za jakie sprzedałem to wyszła by sumka na małe pudełko z salonu.
Także pomóżcie mi doprowadzić ten samochód do ładu bo więcej ich nie wyprodukują i trzeba zadbać o to co zostało.
pozdro
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Mi było by szkoda sprzedać auto w które włożyłem sporo wysiłku, i pieniędzy. Siedzę czasami do późna w garażu a bywało że do wczesnych godzin porannych i miałbym się pozbyć auta które wygląda i jeździ jak należy o nie.
Tez mam białego avanta i chetnie zobacze jak będzie się rozwijał twój projekt moze cos podpatrze ciekawego
Tez mam białego avanta i chetnie zobacze jak będzie się rozwijał twój projekt moze cos podpatrze ciekawego
Piotrekdriver1,
Dzięki
paweloli, dla mnie też jest zawsze szkoda sprzedawać samochód po takich walkach ale bym się znudził bez napraw hehe.
Dziś trochę ogarnąłem pod maską i... Wieczorem dam trochę fotek
[ Dodano: 2016-01-14, 22:07 ]
Skończyłem, zdjęcia może w niedzielę dam jak znajdę czas.
Dziś wyczyściłem wszystkie kable zasilające i masowe od LPG, akumulator i klemy
-wymienione paski wspomy i alternatora
-wstępnie wyczyszczona komora silnika, przepaść względem tego co było ale jeszcze nie skończyłem z braku czasu
-wymieniony przegub zewnętrzny, prawy
-wymieniony wieszak gumowy tłumika środkowego, stary był zerwany
-zdjęty łącznik tłumika pierwszego ze środkowym, wyczyściłem i poskładałem na pastę bosala-wcześniej latał luźno hehe i to mi furczało.
-wymienione poduszki skrzyni, jedna była od nowości, druga od 2008 febiego. Obie próchno.
Z dzisiejszych obserwacji wynika, że do wymiany kostka z bezpiecznikiem od LPG i do spawnięcia 3 małe dziurki na spawach rur.
W sobotę jadę do Warszawy na małe zakupy do znajomego więc może jeszcze jutro wieczorem dam radę podziałać.
Jeszcze trochę i będzie tysiąc przejechane od zakupu.
Odebrałem dziś stalówkę z piaskowania i malowania proszkowego. Dodam zdjęcie jak umyję oponę i felgę. Ma być jak nówka
pozdro
Przed trasą jeszcze chciałbym wymienić żarówki i wyregulować reflektory.
[ Dodano: 2016-01-15, 21:55 ]
Kupiłem radio, podłączyłem...to tak poważnie?
Tu są tylko dwa głośniki? Jakieś wiązki są gdzieś może pochowane?
Najbiedniejsze auto jakie miałem.
Co polecacie żeby to jakoś grało?
Audi zostanie ze mną na dłużej jak pół roku. I tak mi nikt nie da tyle, co w nie włożę. Chyba, że ktoś doceni
Czas zabrać się za wymianę żarówek i ustawienie lamp
Dzięki
paweloli, dla mnie też jest zawsze szkoda sprzedawać samochód po takich walkach ale bym się znudził bez napraw hehe.
Dziś trochę ogarnąłem pod maską i... Wieczorem dam trochę fotek
[ Dodano: 2016-01-14, 22:07 ]
Skończyłem, zdjęcia może w niedzielę dam jak znajdę czas.
Dziś wyczyściłem wszystkie kable zasilające i masowe od LPG, akumulator i klemy
-wymienione paski wspomy i alternatora
-wstępnie wyczyszczona komora silnika, przepaść względem tego co było ale jeszcze nie skończyłem z braku czasu
-wymieniony przegub zewnętrzny, prawy
-wymieniony wieszak gumowy tłumika środkowego, stary był zerwany
-zdjęty łącznik tłumika pierwszego ze środkowym, wyczyściłem i poskładałem na pastę bosala-wcześniej latał luźno hehe i to mi furczało.
-wymienione poduszki skrzyni, jedna była od nowości, druga od 2008 febiego. Obie próchno.
Z dzisiejszych obserwacji wynika, że do wymiany kostka z bezpiecznikiem od LPG i do spawnięcia 3 małe dziurki na spawach rur.
W sobotę jadę do Warszawy na małe zakupy do znajomego więc może jeszcze jutro wieczorem dam radę podziałać.
Jeszcze trochę i będzie tysiąc przejechane od zakupu.
Odebrałem dziś stalówkę z piaskowania i malowania proszkowego. Dodam zdjęcie jak umyję oponę i felgę. Ma być jak nówka
pozdro
Przed trasą jeszcze chciałbym wymienić żarówki i wyregulować reflektory.
[ Dodano: 2016-01-15, 21:55 ]
Kupiłem radio, podłączyłem...to tak poważnie?
Tu są tylko dwa głośniki? Jakieś wiązki są gdzieś może pochowane?
Najbiedniejsze auto jakie miałem.
Co polecacie żeby to jakoś grało?
Audi zostanie ze mną na dłużej jak pół roku. I tak mi nikt nie da tyle, co w nie włożę. Chyba, że ktoś doceni
Czas zabrać się za wymianę żarówek i ustawienie lamp
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub