QAvant B4 2.6 v6 ABC
QAvant B4 2.6 v6 ABC
Witam,
Po ponad 3 miesiącach poszukiwań w Polsce i ostatnio również w Niemczech w końcu kupiłem zdrową i co najważniejsze bezwypadkową B4.
Fotki z dnia zakupu:
Auto: Audi B4 Avant
Rok: 1994
Silnik: 2.6 v6 ABC
Napęd: quattro
Wyposażenie:
- climatronic
- el. lusterka
- el. szyberdach
- el. szyby przednie
- podgrzewane przednie fotele (kubełki)
- tapicerka welurowa (szara)
- podgrzewana tylna szyba
- el. regulacja reflektorów
- spryskiwacze reflektorów
- halogeny
- hak
- 2 X airbag
- ABS
- wspomaganie kierownicy
- drewno
- Quattro
- być może jest coś jeszcze...
Plany:
Generalnie auto pozostanie w oryginale i póki co nie będę zakładał gazu.
- doprowadzenie auta do jak najlepszego stanu technicznego
- przyciemienie szyb
- oczywiście Car Audio - wjedzie zestaw odseparowany na przód audio system helon h165 plus kable OFC i piec najpewniej Audison VR209, oczywiście furtki będą wygłuszone matami STP, radio Alpine UTE92 BT
- kiera S-line
- i to na tyle
[ Dodano: 2016-07-05, 22:14 ]
Audi aktualnie się serwisuje:
- kompletny rozrząd - pasek Conti, rolka INA, pompa wody hepu
- termostat Wahler
- świece Denso
- przewody beru
- wszystkie filtry Knecht
- G12
- olej Valvoline 10w40
Zapewne coś jeszcze dojdzie bo jesteśmy na etapie przeglądu silnika i napędów a został jeszcze zawias i hamownia.
Po ponad 3 miesiącach poszukiwań w Polsce i ostatnio również w Niemczech w końcu kupiłem zdrową i co najważniejsze bezwypadkową B4.
Fotki z dnia zakupu:
Auto: Audi B4 Avant
Rok: 1994
Silnik: 2.6 v6 ABC
Napęd: quattro
Wyposażenie:
- climatronic
- el. lusterka
- el. szyberdach
- el. szyby przednie
- podgrzewane przednie fotele (kubełki)
- tapicerka welurowa (szara)
- podgrzewana tylna szyba
- el. regulacja reflektorów
- spryskiwacze reflektorów
- halogeny
- hak
- 2 X airbag
- ABS
- wspomaganie kierownicy
- drewno
- Quattro
- być może jest coś jeszcze...
Plany:
Generalnie auto pozostanie w oryginale i póki co nie będę zakładał gazu.
- doprowadzenie auta do jak najlepszego stanu technicznego
- przyciemienie szyb
- oczywiście Car Audio - wjedzie zestaw odseparowany na przód audio system helon h165 plus kable OFC i piec najpewniej Audison VR209, oczywiście furtki będą wygłuszone matami STP, radio Alpine UTE92 BT
- kiera S-line
- i to na tyle
[ Dodano: 2016-07-05, 22:14 ]
Audi aktualnie się serwisuje:
- kompletny rozrząd - pasek Conti, rolka INA, pompa wody hepu
- termostat Wahler
- świece Denso
- przewody beru
- wszystkie filtry Knecht
- G12
- olej Valvoline 10w40
Zapewne coś jeszcze dojdzie bo jesteśmy na etapie przeglądu silnika i napędów a został jeszcze zawias i hamownia.
Dzięki Obecnie szukam kogoś kto mi to ogarnie ale jeszcze nie udało się nikogo znaleźć.
[ Dodano: 2016-07-21, 20:32 ]
Auto póki co więcej stoi niż jeździ bo nie mam kiedy pojechać zrobić diagnostyki zawieszenia i hamowni.
Zmiany:
- nowe wycieraczki
- wymieniony mieszek zmiany biegów
- wyprany i wyczyszczony cały środek
Rozkminę mam nad montażem głośników 16' w przednie drzwi, ponieważ mam boczki te nowsze gdzie taszki nie pasują a nie chciałbym boczków zmieniać.
Wycięcie otworów i umieszczenie tam dystansa może spowodować niepożądany efekt 'grania całych drzwi'.
Czy ktoś rozwiązywał ten temat, oczywiście z montażem głośnika do drzwi a nie do tapicerki?
[ Dodano: 2016-07-25, 22:18 ]
Prace z suchego prania tapicerki, efekt zadowalający aczkolwiek w 100% nie jestem przekonany co do skuteczności tej metody. Podsufitki nie udało się tym wyprać niestety więc będę musiał sam z nią powalczyć.
Deska rozdzielcza, plastiki oraz lakier przejdą jeszcze proces detailingu ale to akurat będzie fun.
Temat aplikacji głośników w boczkach poliftowych B4 został rozwiązany na forum car audio, ale z racji iż będzie sporo rzeźby to temat przekładam na dalszy plan.
[ Dodano: 2017-08-29, 12:21 ]
Temat do zamknięcia.
[ Dodano: 2016-07-21, 20:32 ]
Auto póki co więcej stoi niż jeździ bo nie mam kiedy pojechać zrobić diagnostyki zawieszenia i hamowni.
Zmiany:
- nowe wycieraczki
- wymieniony mieszek zmiany biegów
- wyprany i wyczyszczony cały środek
Rozkminę mam nad montażem głośników 16' w przednie drzwi, ponieważ mam boczki te nowsze gdzie taszki nie pasują a nie chciałbym boczków zmieniać.
Wycięcie otworów i umieszczenie tam dystansa może spowodować niepożądany efekt 'grania całych drzwi'.
Czy ktoś rozwiązywał ten temat, oczywiście z montażem głośnika do drzwi a nie do tapicerki?
[ Dodano: 2016-07-25, 22:18 ]
Prace z suchego prania tapicerki, efekt zadowalający aczkolwiek w 100% nie jestem przekonany co do skuteczności tej metody. Podsufitki nie udało się tym wyprać niestety więc będę musiał sam z nią powalczyć.
Deska rozdzielcza, plastiki oraz lakier przejdą jeszcze proces detailingu ale to akurat będzie fun.
Temat aplikacji głośników w boczkach poliftowych B4 został rozwiązany na forum car audio, ale z racji iż będzie sporo rzeźby to temat przekładam na dalszy plan.
[ Dodano: 2017-08-29, 12:21 ]
Temat do zamknięcia.
- damian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt: