[B4 AVANT ] Czerwona strzała 2.6 V6 ABC , Nowa niunia !
-
- Forum Audi 80
A lekki wypasik jest Haha wszystko świeci ale kontrolka abs mogła by zgasnąćd4wid95 pisze:Fajny wypas, wszystko świeci jak należy, po raz drugi - gratuluję zakupu!
Dziękuję !
A oto obiecane fotki ze środeczka :
[ Dodano: 2016-05-31, 22:54 ]
Mały update
Na dniach wysiadły mi elektryczne szyby , klimatronik i gaz się spartaczył
Elektryczne szyby - banał ( sypnął się termowyłącznik)
Klimatronik - banał ( zimne luty) przyciski przestały reagować , po przelutowaniu wszystko wróciło do normy
Gaz- zatkał się filtr fazy lotnej, a ponieważ były założone wtryski pojedyncze a filtr miał 7 wyjść i nigdzie nikt takiego nie miał, więc wyrzuciłem to wszystko, zakupiłem dwie listwy wtryskowe valteków, nowy filtr pod wąż 12mm i po regulacjach wszystko śmiga jak siemasz, przy okazji zmienione wszystkie węże gazowe i opaski
W przyszły poniedziałek autko trafia na uszczelnienie całego silnika (prócz uszczelek głowic, gdyż wszystko gra i nie ma sensu tego ruszać) ponieważ cieknie niemiłosiernie ! Przy okazji też skrzyni ... Możliwe, że zostanie wymienione sprzęgło .
Niestety muszę oddać auto koledze mechanikowi, gdyż sam nie mam już czasu na rezanko , a i wszelkie podnośniki non stop są zajęte oraz od jutra zaczynam pracę na pełen etat więc wszystko jest mi na przeciw
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ooo dziękuję bardzo !
[ Dodano: 2016-06-22, 22:16 ]
Mały update
Wziąłem się za uszczelnianie silnika wiec zostana wymienione wszelkie uszczelki silnika procz pod glowicami gdyz nie wymagaja tego
Dodatkowo zakupilem czujnik temperatury cieczy BOSCH bo mój siadł , rozrząd widoczny na foto jest dla kolegi do setki [/b]
[ Dodano: 2016-07-31, 19:35 ]
Ogłaszam wszem i wobec, że w niedługim czasie audi zostanie wystawiona na sprzedaż a chciałbym żeby przejął ją jakiś pasjonat tego modelu więc najpierw piszę wam to tu
Powód sprzedaży :
Zakup A4 B7 , A6 C6 bądź BMW e60/e92
W aucie wymienione ostatnimi czasy wiele rzeczy ..
Kompletny rozrząd z pompą wody i termostatem ( Zestaw Ruville )
Olej silnikowy 5w30 EDGE full syntetyk
silnik w całości uszczelniony prócz uszczelek głowic
nowa pompa paliwa
nowy regulator ciśnienia paliwa
nowe świece, kable
wszystkie filtry
nabita i odgrzybiona klimatyzacja
nowe łożysko lewe przednie
nowy czujnik ciśnienia oleju
nowy czujnik temperatury ecu
Dla zdecydowanego kupca dorzucam zaciski dwutłoczkowe girling 60 po regeneracji ( piaskowanie, malowanie, nowe tłoczki i gumki)
W aucie do zrobienia jest przednia szyba gdyż posiada dwa odpryski , lakier gdzie niegdzie do poprawek .
Z moich obserwacji audica miała wymienione poszycie lewego tylnego błotnika , lecz zostało zrobione to fachowo i wymieniono całą blachę po rozwierceniu na zgrzewach i zamontowano nowy a nie nawalono szpachli ...
Posiadam książkę od gazu i wszelkie papiery .
Auto w stanie dobrym , godne polecenia
Cena będzie 6800zł do negocjacji oczywiścieDavid2004 pisze:jaka cena ?
p.s w lotka wygrałeś :>
W lotka nie wygrałem ale zacząłem pracować w bosch service jako mechanik smochodowy i nie narzekam póki co
[ Dodano: 2016-08-21, 19:56 ]
Audi została sprzedana !
Temat zakończony ...
Trwają poszukiwania kolejnego auta :
BMW e38 3,5 V8 bądź 4.4 V8
BMW e39 3,5 V8 bądź 4.4 V8
Audi A8 D2 4.2 V8