Audi 80 Chocolate Pearl by Dafit
Dzięki Ziom
[ Dodano: 2016-11-26, 00:40 ]
Gewinde na pokładzie
Na tych baloniastych oponach było 2.5cm do wydechu, wiec kręciliśmy do góry Zastanawiam się jaka będzie jazda na wiosnę na oponce 195/40 :o
[ Dodano: 2016-11-30, 16:42 ]
Hej Panowie. Trzeba mi pomóc. Uwalił mi się króciec przy vacum pompie i muszę ją wymienić. Ale nie mam pojęcia jak tą nieszczęsną pompę wymontować Przeszukałem internet i nic. Ja widzę tylko na górze trzy śruby, po ich odkręceniu nie da się wyjąć pompy. Proszę o szybką pomoc, bo potrzebuję auta jak nogi a nie mam hamulców!
[ Dodano: 2016-11-26, 00:40 ]
Gewinde na pokładzie
Na tych baloniastych oponach było 2.5cm do wydechu, wiec kręciliśmy do góry Zastanawiam się jaka będzie jazda na wiosnę na oponce 195/40 :o
[ Dodano: 2016-11-30, 16:42 ]
Hej Panowie. Trzeba mi pomóc. Uwalił mi się króciec przy vacum pompie i muszę ją wymienić. Ale nie mam pojęcia jak tą nieszczęsną pompę wymontować Przeszukałem internet i nic. Ja widzę tylko na górze trzy śruby, po ich odkręceniu nie da się wyjąć pompy. Proszę o szybką pomoc, bo potrzebuję auta jak nogi a nie mam hamulców!
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tak się zapytam po co ściągasz całą pompę vacum skoro wystarczy wymienić sam dekiel z króćcem i będzie działać bez potrzeby demontażu całej pompy. Na szrocie podmienisz od jakiegoś golfa w dieslu bo tego leży więcej niż 80 Aha jeszcze jedno jak już musisz wyrwać całość to tam jest stopka, stopkę trzyma śruba 13 ale żeby nie było za łatwo trzeba będzie trochę wałem korbowym ruszyć bo lubi się zazębić
No to probowałem odkręciłem 3 sruby naokoło dekielka i dupa. Nie chce zejscdartweider pisze:Tak się zapytam po co ściągasz całą pompę vacum skoro wystarczy wymienić sam dekiel z króćcem i będzie działać bez potrzeby demontażu całej pompy. Na szrocie podmienisz od jakiegoś golfa w dieslu bo tego leży więcej niż 80 Aha jeszcze jedno jak już musisz wyrwać całość to tam jest stopka, stopkę trzyma śruba 13 ale żeby nie było za łatwo trzeba będzie trochę wałem korbowym ruszyć bo lubi się zazębić
Hamulce żyleta
Stara pompa cała uciapana:
Nowy oring:
I już wiem czemu miałem tak usrane olejem:
Pozdrówka i dzięki za pomoc, niedługo wymieniam olej z filtrami i uszczelką miski
[ Dodano: 2016-12-01, 22:28 ]
Wydaje mi się że dalej coś nie tak z hamulcem. Po dopaleniu na parkingu mam problem ze sztywnym pedałem, jak wyjade i trochę pojeżdżę to jest super. Hmm dziwne. Co to może być? Serwo? Pompa hamulcowa? Chcę zamówić na allegro olej z filtrami i uszczelką miski. Co polecacie?
Stara pompa cała uciapana:
Nowy oring:
I już wiem czemu miałem tak usrane olejem:
Pozdrówka i dzięki za pomoc, niedługo wymieniam olej z filtrami i uszczelką miski
[ Dodano: 2016-12-01, 22:28 ]
Wydaje mi się że dalej coś nie tak z hamulcem. Po dopaleniu na parkingu mam problem ze sztywnym pedałem, jak wyjade i trochę pojeżdżę to jest super. Hmm dziwne. Co to może być? Serwo? Pompa hamulcowa? Chcę zamówić na allegro olej z filtrami i uszczelką miski. Co polecacie?