Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Drobny problem :-(

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Drobny problem :-(

Post autor: Danek » 04 sty 2008, 22:21

Witam kolegów.
Sprawa jest dość poważna. Otóż dzisiaj na Shoutboxie user Meno8877 w niewybredny sposób wyraził się o userze Włodek899, zarzucił mu że tenże właśnie Włodek sprzedał mu autko zarejestrowane na nieżyjącego właściciela. Zadzwonił do Włodka i zaczął mu wygrażać i wyzywać. Ze słów Włodka wynika, że Meno był pijany w sztok albo naćpany :-( .Włodek twierdzi, że nigdy gościa na oczy nie widział i z nim nie rozmawiał wcześniej ani nie sprzedał mu żadnego samochodu. Po wielu próbach wyjaśnienia sprawy okazało się, że Włodek w swoim poście użył nieopatrznie TAG-a >>You<<, który spowodował, że Meno czytając ten wątek: viewtopic.php?p=106327&highlight=#106327 w ostatnim poście zobaczył "Jutro spróbuję gdzieś znaleźć gazownika by założył taką instalkę. Dzięki za pomoc.
pozdrawiam [Meno8877] :-D zamiast mojego nicku w nawiasach. Meno skojarzył jakimś cudem ten fakt ze swoimi wcześniejszymi kłopotami z autkiem z Włodkiem i mu nabluzgał. Teraz nie chce się do tego przyznać, a jak go pytam o szczegóły to co najmniej coś kręci. Już wcześniej Meno8877 mi podpadł bo wstawił do Shout'a zdjęcie gołego faceta z podpisem, że to niby ja jestem. Wtedy go opieprzyłem i powiedziałem żeby tak więcej nie robił. Wydaje mi się, że to jednak Meno namieszał, a teraz nie bardzo wie jak wyjść z twarzą. Osobiście dałbym mu bana ale proszę byście wy się wypowiedzieli co na ten temat myślicie?
Poniżej zapis dzisiejszego Shout'a
[Dzisiaj 17:39] Włodek899: trzeba mieć szczęście.. :roll:
x e [Dzisiaj 17:40] czapa: no trzeba
x e [Dzisiaj 17:41] Włodek899: dzięki [y ou] za pomoc, na następnym SPOCIE <piwo>
x e [Dzisiaj 17:42] czapa: no wkoncu bede sie musial wybrac na jakis spocik tylko jak bedzie na śląsku
x e [Dzisiaj 17:43] Włodek899: już był, trzeba było przyjechać... <nie wiem>
x e [Dzisiaj 17:47] Włodek899: goldi j51 te nawiasy to miały być w temacie... :shock:
x e [Dzisiaj 17:47] goldi j51: faktycznie
x e [Dzisiaj 17:48] Włodek899: czapa luknij na fotki i zazdrość niech prxemówi... :lol:
x e [Dzisiaj 17:50] Włodek899: muszę kończyć <usmiech> cześć [you ]
x e [Dzisiaj 18:00] FranoF1: możecie skończyc z tym [ you ] ?czy tak sie Wam nudzie by może zablokować Shout Box`a?
x e [Dzisiaj 18:00] FranoF1: to ja Wasze odpowiedzi edytowałem...
x e [Dzisiaj 18:01] meno8877: ej o hu.... chodzi???niebyłem na spocie Włodek 899 wiec chyba pomyłka ma ktos wyjasnienie o co chodzi bo włodka899 juz nie ma
x e [Dzisiaj 18:05] meno8877: a chyba wiem sosnowiec no ladnie to od ciebie kupiłem moja audice???niech cie szlak trafi jesli to ty
x e [Dzisiaj 18:06] meno8877: i jeszcze podsmiechujki sobie bedziesz robił powiesis za jaja takich jak ty
x e [Dzisiaj 18:42] arek-samsel: koga tam chcecie wieszac z jaja?
x e [Dzisiaj 18:46] meno8877: włodka899
x e [Dzisiaj 19:24] Danek: Meno8877 uważaj na słowa! Skąd masz pewność, że Włodek899 to ten właściwy człowiek?
x e [Dzisiaj 19:32] meno8877: bo pozdrawiam meno8877 niby skad a bo zobaczył audiczke w dziale moje audi 80 jego synalek mi nie zle posciemniał i nie mam nic wiecej do powiedzenia mozecie mnie wywalic albo jego czemu mi nie napisał pw tylko założę sie ze tobie Danek pozatym dzwoniłem do niego na numer z jego strony nauki jazdy podany w jego profilu to wszystko i jeszcze jedno moja wizyta u ciebie niedługo kolego Włodek899
x e [Dzisiaj 19:34] meno8877: Jutro spróbuję gdzieś znaleźć gazownika by założył taką instalkę. Dzięki za pomoc. o to jego post a niby skad mnie znał???Danek takze znasz moja historie z rejestracja itp wiec sie nie dziw
x e [Dzisiaj 19:35] meno8877: i tam jeszcze było dzieki za pomoc meno8877 tylko niewyswietlilo
x e [Dzisiaj 19:39] Danek: Meno coś Ci się chyba porąbało. To ja napisałem PW do Włodka ale w zupełnie innej sprawie. Na dzień dzisiejszy za osobiste wycieczki na forum publicznym pod adresem innego usera dostajesz ostrzeżenie!
x e [Dzisiaj 19:43] Danek: Nie wiem o co Ci chodzi :-? W jakim poście, za jaką pomoc? FranoF1 coś wyciął?
x e [Dzisiaj 19:44] Danek: Z historii Shout boxa wynika, że Włodek dziękował Goldiemu, a nie Tobie
x e [Dzisiaj 19:57] Danek: To raczej nie z powodu TAG-a
x e [Dzisiaj 20:05] willi: teraz widzę że po udanej pomocy lepiej nie dziękować nikomu oficjalnie bo pużniej bedzie się miało gości(heheeh) "zachowanie dziediaka"
x e [Dzisiaj 20:15] meno8877: dziediaka :-) fajnie masz kolego willi a do danka zaraz oficjalnie wnosze o usunięcie mojego konta nie bede pod jednym dachem z włodek899 wiem kim jest i co zrobił??nie on jego synus i tyle takżę prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby co do usuniecia całkowicie mojego profilu może kiedys wróce ale z inna audiczka pewnie już z b4 pozdrawiam wszystkich tych co rozumieja i nie......
x e [Dzisiaj 20:20] Danek: Meno8877 Skoro nie chcesz publicznie ani na PW wyjaśnić o co chodzi to nie rób osobistych wycieczek na publicznym forum
x e [Dzisiaj 20:21] meno8877: wiadomosc poszła do ciebie danku czekam na rezultat chcialem zebyscie wiedzieli jacy ludzie sa w tych szeregach i tyle
x e [Dzisiaj 20:32] Włodek899: jacy ludzie są to sami się przekonaliście. Człowieka nie znam, pierwszy raz z nim rozmawiałem, a w zasadzie słuchałem jego inwektyw po ukazaniu się ogłoszenia w sprawie sondy.
x e [Dzisiaj 20:39] Danek: Dosyć Panowie tej bezproduktywnej kłótni na publicznym!
x e [Dzisiaj 20:51] meno8877: ja jestem za bo boje sie prokuratury :-)
x e [Dzisiaj 20:53] willi: a tak wogóle to może by ktos ten temacik na forum zamknoł bo bardzo nie ładnie to wygląda na pierwszy rzut oka
x e [Dzisiaj 20:57] willi: DANEK może ty mi powiesz ile można zrobić kilometrów po zapaleniu się kontrolki paliwa w audi90 B3 2.3NG?
x e [Dzisiaj 21:03] Danek: Kolego już chyba wiem skąd wzięło się to podziękowanie dla Ciebie w jego poście. Włodek użył tam niepotrzebnie TAG-a >>You<< (miejscu tych nawiasów kwadratowych), który powoduje wyświetlenie nicka osoby aktualnie przeglądającej dany wątek, w tym wypadku Ciebie. A słowa podziękowania były skierowane do mnie.
x e [Dzisiaj 21:04] Danek: W związku z tym zupełnie bezpodstawnie posądziłeś kolego Bogu ducha winnego człowieka o jakieś kombinacje. Jeśli natychmiast go nie przeprosisz dostajesz bana! I nie myśl, że tak łatwo będzie tu wrócić pod innym nickiem.

x e [Dzisiaj 20:39] Danek: Dosyć Panowie tej bezproduktywnej kłótni na publicznym!
x e [Dzisiaj 20:51] meno8877: ja jestem za bo boje sie prokuratury :-)

Sory za przydługi post ale chciałem żebyście mieli przegląd sytuacji.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 04 sty 2008, 23:48

Pamiętam sytuację ze zdjęciem chodź go nie widziałem. Rzadko zaglądam na Shoutboxie ale jakimś dziwnym trafem zawsze trafiam na nie mile sytuacje bo i tych ostatnich wypowiedzi też byłem światkiem.

Sytuacja faktycznie nie miła bo padło wiele zarzutów i to dość poważnych. Rozumie że ktoś Meno8877 nabił w butelkę i oskarżył o to Włodka899. Dobra rozumie że mógł się zdenerwować, ale w końcu sytuacja wyjaśniła się że to nie Włodek899 był tym który go oszukał. Jeśli tak to w takiej sytuacji powinny być przeprosiny. Jeśli ich nie będzie to innego wyjścia jak ban nie widzę, szczególnie przez pryzmat poprzedniego wybryku (wtedy jak pamiętam okazał skruchę).

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 04 sty 2008, 23:56

w pliku /includes/bbcode.php:
znajdz i usun:

Kod: Zaznacz cały

Kod&#58;
    // You
    $text = str_replace&#40;"&#91;you&#93;", "&#91;you&#58;$uid&#93;", $text&#41;;

wyedytuj plik shoutbox_view.php:

Kod: Zaznacz cały

Kod&#58;

----- FIND -----
$msg = str_replace&#40;"&#91;you&#93;", $username, $msg&#41;;

----- CHANGE -----
//$msg = str_replace&#40;"&#91;you&#93;", $username, $msg&#41;;

Idę to robić, zaraz tag [ you ] nie będzie działał na forum i w SB.

UpDate.

Już nie działa [you]

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Danek » 05 sty 2008, 08:47

Labiel pisze:Dobra rozumie że mógł się zdenerwować, ale w końcu sytuacja wyjaśniła się że to nie Włodek899 był tym który go oszukał
Niestety Meno w dalszym ciągu się upiera przy swojej wersji :-( . Dostałem od niego wiadomość, że dziś mi opisze wszystko dokładnie. Jak dostanę PW to napiszę tu co i jak i poproszę Was o opinię. Nie jestem zwolennikiem banowania ale jeszcze bardziej nie cierpię chamstwa zwłaszcza po pijaku. Jak ktoś nie potrafi się zachować po spożyciu to nie powinien pić. No ale odbiegam od tematu.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Danek » 05 sty 2008, 13:22

Właśnie otrzymałem PW od Meno i pozwolę sobie ją tu wkleić:
"no to jedziemy...jest któryś tam wrzesień niejaki włodek899 kupuje w bedzinie audi B3 (moje obecne)od starszego pana który mu mówi że moga byc kłopoty z zarejestrowaniem gdyż współwłaściciel nie żyje ten jednak twierdzi ze sobie poradzi bo ma znajomosci wypłaca kwote 2.800zl nie spisujac umowy spisuje tylko dane właściciela umowa ,,in blanco" obiecuje włascicielowi ze przysle mu umowe wypełniona i 200zl gdyż ustalili kwote na 3000zl.Jest 12 pażdziernik zakupuje audi od jego syna po wystawieniu na allegro ze ma prawdziwa perełkę która od nowości jezdził jego dziadek ( totalna bzdura ) zakupuje auto z mnóstwem wad ukrytych i możesz mi napisać widziały gały co brały otóż nie powywalali żarówki po odpinali pomostkowali czujniki że wszystko ok auto stało tydzien u mechanika czekało na wymiane oleju amortyzatorów przód łożysk itp po dwóch tygodniach wszystko gra w sumie to tylko to co wymienione dalsze naprawy chłodniczka termostat czujnik oleju ten co labiel mi pisał 1.4 bara niewiedziałem ze wode mi gotuje auto stało u mechanika 2 tygodnie (okres który przewiduje prawo na oddanie auta ) i ból głowy dałem 3.700 już mi wyszło 5 tys co robic oddawać sady itp w dodatku na umowie spisałem 2.200 zeby mniej w skarbówce płacic ....wymieniłem czujniki okazuje sie ze wode gotuje uszczelka pod głowica i nie wiadomo co z głowicą mniejsza z tym wady tak poukrywane ze szok noi kwestia oddania ayta myślalem nad tym ale komu temu dziadkowi Bogu ducha winnemu??a na tych żadnych namiarów oprócz nr telefonu .... miesiac temu padł mi telefon straciłem nr az tu nagle prosze sosnowiec bedzin to ,,you" mnie utwierdziło choc to rzeczywiscie nie ma nic z tym wspólnego noi co dzwonie do tej nauki jazdy prowadzonej przez niego i mówie chce kupić audi a on które ja mówie czerwone diesel a on
już dawno sprzedane no to wzieły mnie nerwy poleciały obelgi mają nauke jazdy dorabiaja handlem ja tez mam w rodzinie handlarzy ale takich aut niewypuszczaja wola stracic a ten dupek jeszcze zarobił ja mam wszystko czarno na białym regulamin złapałem ale autko o wartości góra 4000zl wyszło mnie 8000zl z paliwem załatwieniami nerwów na pieniadze nie przelicze...i tyle danku sorki za błędy ale nie lubie pisać oczywiscie czekam na odp i mam nadzieje ze to zostaje miedzy nami bo po co on ma wiedziec o moich kłopotach ja juz do tego nie wróce pozdrawiam"

Moja odpowiedź brzmi następująco:
"Meno strasznie namotałeś bo jaki związek ma Włodek z tym, że (rzekomo) od jego syna kupiłeś auto? Wiesz co? to tak jakby mój dorosły syn coś naodwalał, a Ty miałbyś do mnie o to pretensje. To po pierwsze.
Po drugie nie masz najmniejszego dowodu, że syn Włodka to dokładnie ten człowiek, od którego kupiłeś auto. Rozmawiałeś z tym synem teraz? Masz pewność, że to on? Z Twojej relacji wynika, że nie, bo rozmawiałeś tylko z Włodkiem, przez telefon, na dodatek od razu mu nabluzgałeś, a na ogólnym forum jeszcze mu groziłeś, syn Włodka nie pracuje w jego Szkole nauki jazdy. Trochę się zastanów zanim palniesz kolejnego głupstwo. Skoro nie masz żadnych dowodów, to po pierwsze nie oskarżaj pochopnie ludzi, po drugie Będzin i sosnowiec to miasta, w których mieszka więcej niż dwoje ludzi. Więcej, nawet nazwiska może nosić kilkunastu ludzi takie same choć nie są rodziną, czerwonych B3 też pewnie jeździ sporo po tych miejscowościach, a w komisach jest jeszcze kilka. Twoje przeświadczenie (i tylko przeświadczenie w tym wypadku) to trochę za mało, żeby tak bluzgać i oskarżać ludzi. Nie znam osobiście ani Włodka ani jego syna ani Ciebie. Nie byłem przy Twojej transakcji ani przy rozmowie. Z moich informacji wynika, że Włodek ani jego syn od 15 lat nie sprzedali nikomu żadnego auta.
W dalszym ciągu nie mam niestety żadnej przesłanki chociażby by móc przypuszczać, że Włodek lub jego syn jest osobą, od której kupiłeś auto :-( .
Wiem natomiast jedno, jesteś bardzo porywczym człowiekiem i zanim pomyślisz to już działasz, a to na pewno nie pomaga w wielu sprawach.
Cała ta sprawa bardzo mnie martwi bo jeśli rzeczywiście syn Włodka sprzedał Ci to auto, a Włodek kłamie wypierając się wszystkiego to po pierwsze, jak już wspomniałem pretensje możesz mieć tylko do jego syna, a z drugiej strony nieuczciwe postępowanie Włodka stawia pod znakiem zapytania jego obecność w Klubie. Jednakże dopóki nie będę miał dowodu na to, że on ma coś z tym wspólnego to nie można mu nic zarzucić, a takiego dowodu poza Twoim przeczuciem nie ma.
W związku z tym czekam na wspólną decyzję grona Moderatorów.
Pozdrawiam Danek"

No i pytanie; co robimy. Meno w dalszym ciągu nie chce przeprosić i upiera się przy swojej wersji. Bardzo proszę o poważne potraktowanie tej sprawy, bo nie chcemy chyba kolejnej afery z nieuczciwymi czy nadpobudliwymi userami.
Dziękuję.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 05 sty 2008, 15:23

Kurcze sprawa naprawdę ciężka, bo doszliśmy do sytuacji gdzie słowo przeciwstawiane jest słowu a co najgorsze brak tu konkretnych dowodów :-| Myślałem że już wszystko niby się wyjaśniło ale chyba wręcz odwrotnie :-?

Naprawdę sprawa jest ciężka bo nie wydaje mi się aby w wypadku przeświadczenia Meno8877 o winie Włodka899 ten go przeprosił. Z drugiej strony głupio byłoby dać bana Meno8877 jeśli ten faktycznie miałby rację. Bana Włodkowi899 dać nie można tym bardziej bo nie ma żadnych dowodów że ma z tym coś wspólnego. Szczerze mówiąc jestem w kropce teraz :-|

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Danek » 05 sty 2008, 16:23

No właśnie, ja też miałem taką nadzieję :-( .
A co na to reszta Społeczności? Odezwijcie się proszę.

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 05 sty 2008, 17:44

Ja pierdziuuu... akcja jak w brazilijskim serialu :-P
Danek tak jak mówisz, nikt na razie nie może otrzymać bana bo administracja forum nie jest od sądzenia... ale jeśli popatrzymy na nasz regulamin, który wyraźnie mówi o bluzgach wyzywaniu i kulturze wypowiedzi, to ban należy się dla Meno (i w dupie mam czy Włodek czy też jego syn faktycznie go oskubał)... nie potrafi się zachować to OUT! Porządek musi być!
Poza tym, to kto mądry kupuje auto in blanco? Jak braliśmy naszego AAZ to kupowaliśmy od znajomego, który notabene nie był właścicielem (oficjalnie) auta, choć od ponad 1,5roku należało do niego... ale sprawę załatwialiśmy bezpośrdenio z "urzędowym" właścicielem...

To że Menio dał się naciąć na samochód padakę to jest tylko i wyłącznie jego wina, i guzik mnie obchodzi że ktoś mu próbował wcisnąć badziew i faktycznie to zrobił... chyba jest świadom swoich czynów i decyzji? Z drugiej strony wiem że tego typu zachowania (Włodek i synek) nie specjalnie przystają Klubowiczom i niszczą wizerunek klubu.

Dlatego proponuję dać chłopakom jeszcze trochę czasu na rozwiązanie sporu (ale proponuję się na razie w to głębiej nie mieszać)... są dorośli, niech rozwiążą to między sobą - byle nie na forum publicznym

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 05 sty 2008, 21:05

nawet jakby kupił audi które miało by tłoki z puszek po piwie to nie jest nasza sprawa. Nas interesuje zachowanie na forum. czyli najogólniej czy ktoś bluzga czy nie. jak bluzga - to sankcja przewidziana regulaminem i tyle. jezeli opowiada głupoty, to załatwiają sprawę między sobą, przepraszają sie albo nie.

Nie rozstrzygniemy sprawy merytorycznie bo każdy mówi, to co najlepiej dla niego pasuje, i nie dowiemy się jak było na prawdę. Ale nie pozwólmy na bluzganie i zniesławianie.

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 06 sty 2008, 13:37

Niefajna sprawa ale właściwie odbiegając od wątku zapytam: Czy Shoutbox jest wogóle potrzebny ?

Awatar użytkownika
hołard
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 AAN

Post autor: hołard » 07 sty 2008, 19:37

Ciężko stwierdzić i orzec tu czyjąś winę :roll: Mhm ja bym się wstrzymał nad banem dla meno8877.

Shoutbox jest potrzebny <nunczako>

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 07 sty 2008, 22:57

Redakcja nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci.
Redakcja nie jest od rozstrzygania sporów typu Pawlak z Kargulem.
Moderatorzy nie powinni pozwolic na dyskusje dwóch osob. To zalatwia sie PW lub komunikator.
Shoutbox jest potrzebny bo daje duzo zabawy i radosci userom.

Proponuje olac temat a wszelkie posty z aluzjami usuwac dajac informacje, ze to publiczne forum a nie komunikator.
Nie powinnismy rownie z rozstrzygaz zadnych sporów a kasowac je natychmiast.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Danek » 08 sty 2008, 08:53

Ok. Dziękuję za odzew i proszę o zwrócenie uwagi na w/w użytkowników. :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”