[Coupe 2.6 V6] FELGI 17", PORSCHE edition, SPRZEDAM
Z minusów mogę Ci powiedzieć, że jak parkuję wzdłuż krawężnika to muszę otwierać drzwi do końca i jakoś się ich złapać, żeby się wygrzebać z autaponczo pisze:8S3 - już troszkę nią jeździsz, napisz jak się sprawuje
Przyznam że ciekawi mnie jak jest u Ciebie z szybami (nie przeciekają, nie szmerają przy większych prędkościach?) tylna klapą (czy naprawdę na dziurach skrzypi itp.?) i czy nie masz problemu z cieknącymi tylnymi lampami... Przyznam się że jak tak człowiek dużo poczyta to potem głupieje :mrgreen: Czasami się zastanawiam czy nie lepiej wybrać sedana <lol>
Jeśli chodzi o szyby to nic nie cieknie. Co do szmerów przy wyższych prędkościach to właśnie sam nie wiem. Słychać powietrze przy wyższych prękościach ale pamiętam, że w B3 było to samo.
Co do półki to fakt, lubi sobie skrzypieć ale uporałem się z tym Na początku było kilka źródeł skrzypienia i trzasków ale praktycznie je zlikwidowałem Pewnego dnia zrobiłem małą akcję likwidacji wszelkich źródeł trzasków. Na początek wyjąłem półkę i siedzenia. Okazało się, że dodatkowo, na dziurach hałasowała mi klamra od trzeciego pasa schowana pod siedzisko kanapy. Jak się okazało była ona pod materiałem wygłuszającym i stykała się z blachą. Trzaski tylnej półki na razie zrobiłem trochę prowizorycznie- owinąłem końcówki na których spoczywa izolacją- na razie nic kompletnie nie skrzypi Zauważyłem też, że słychać lekkie trzeszczenie (ciche) przy słupkach. Plastikowa nakładka na słupek tarła o uszczelkę. Odkręciłem słupek i posmarowałem wazeliną- skrzypienie ustąpiło <ok> To zrobiłem od strony pasażera, muszę zrobić jeszcze od swojej.
Ogólnie w każdym aucie które ma półkę, można powiedzieć że będzie skrzypenie ale wystarczy trochę pracy i można się tego łatwo pozbyć.
Jeśli chodzi o lampy to nie ciekną-jest ok.
Nie czytaj za dużo bo faktycznie można zwątpić. Szukaj dobrego egzemplarza i tyle.
Co do rozważań między Coupe a sedan, nie masz nad czym myśleć. Dzisiaj przyjrzałem się trochę swojej i stwierdziłem że linia tylnych błotników i dachu połączonego z szybami wygląda ponadczasowo. Coupejka sprawi Ci przyjemność z samego patrzenia na nią )
Też myślałem o sedanie ale po przemyśleniach doszedłem do wniosku, że jednak musi być Coupe i nie żałuję. Sedanów jest mnóstwo, QP dużo mniej, przez co są wyjątkowe :]
Gleby nie planuję, nie mam zastrzeżeń do twardości i jak narazie do wyglądu...bynajmniej puki nie mam konkretnych felg.PR23M3K pisze:bardzo ladne Coupe, dobre wyposazenie no i srodeczek idealny, pozazdroscic
masz jakies plany ? jakas gleba ?
Co do felg to jeszcze nie wiem. Jeśli miałbym zmieniać, to coś o takim wyglądzie:
http://img148.imageshack.us/my.php?imag ... 283ek3.jpg
Jak na razie doprowadzam ją do idealnego stanu technicznego (wymiana czegoś z przodu w zawieszeniu i tylnych klocków). Później pomyślę co dalej, może ringi na zegary ale to jak będę miał więcej czasu.
Trochę sie rozpisałem
- Darek 80b3
- Forum Audi 80
Troszke mnie uspokoiłeś Na razie jestem pewien tylko tego że będzie to Audi i że musi być silnik V6 Co do stuków to chyba nie ma autka żeby na naszych dziurawych drogach coś nie stukało\trzeszczało.8S3 pisze:Nie czytaj za dużo bo faktycznie można zwątpić. Szukaj dobrego egzemplarza i tyle.
Co do rozważań między Coupe a sedan, nie masz nad czym myśleć. Dzisiaj przyjrzałem się trochę swojej i stwierdziłem że linia tylnych błotników i dachu połączonego z szybami wygląda ponadczasowo. Coupejka sprawi Ci przyjemność z samego patrzenia na nią )
Będę szukał Coupe (kilka wyjazdów do Niemiec) a jak przez pół roku nic się nie znajdzie to chyba będzie sedan :roll: Czas pokaże, ale jestem dobrej myśli <ok>
Pozdrawiam
Super fura, środek idealny, sam bym chciał skórę! Jak Ci się nie podoba możemy się wymienić na moje kubełki z dopłatą
Mnie się bardzo podobają zabezpieczenia halogenów. W mieścinie, w której ostatnio zamieszkuję czyli Trzebnicy to jakiaś p........ plaga. Auto kupiłem od sąsiada i jemu 2 razy je wyciągneli!!! Mnie też już próbowali, ale urwali tylko szkiełko! A parkingu strzeżonego niestety tutaj nie ma!!!
Co quattro: głupie tuleje do ośki to koszt ok. 160, a słyszałem że do quattro potrafią kosztować 120/szt; z drugiej strony napęd na wszystkie kółka musi być bardzo przyjemny!!
Mnie się bardzo podobają zabezpieczenia halogenów. W mieścinie, w której ostatnio zamieszkuję czyli Trzebnicy to jakiaś p........ plaga. Auto kupiłem od sąsiada i jemu 2 razy je wyciągneli!!! Mnie też już próbowali, ale urwali tylko szkiełko! A parkingu strzeżonego niestety tutaj nie ma!!!
Co quattro: głupie tuleje do ośki to koszt ok. 160, a słyszałem że do quattro potrafią kosztować 120/szt; z drugiej strony napęd na wszystkie kółka musi być bardzo przyjemny!!
-
- Forum Audi 80
- karolpinkii
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80