Moje Audi B4 2.3 Cabrio
Co do zderzaczka przedniego nie wiem co to jest wiem tylko tyle ze nie standardzik. Koles mowil ze niby od RS/S? ale watpie cos krecil.
Druga sprawa gazu. Nie chce gazu bo wiem jak audi nie nawidzi gazu i chce jechac do mechanika zeby mi wyciagnal gaz. Na dodatek gaz mam w butli owalnej a nie w kole (50l) takze jedyne co moge wrzucic do tego"bagaznika" teraz to 2 pary skarpetek i jest ryzyko ze sie beda grysc. Strasznie sie muli na tym gazie;/ w ogole mocy nie ma;/
Jakies inne propozycje na temat podwyzszenia mocy w samochodzie? Gdzie moge sciagnac odciecie zaplonu ?(przy 5700obr/min odcina czasem dojdzie do 6000)
Zderzak dostal strzala ;/ Panda przy parkowaniu mnie strzelila (widac odprysk farby) myslalem ze babe udusze na miejscu;/ Dala 50zl i po sprawie bo plakala mi i prosila zeby nie wzywac policji to juz odpuscilem ehh
Dziekuje za odpowiedzi i czekam na odpowiedzi na nowe pytania:P
Pzdr
Druga sprawa gazu. Nie chce gazu bo wiem jak audi nie nawidzi gazu i chce jechac do mechanika zeby mi wyciagnal gaz. Na dodatek gaz mam w butli owalnej a nie w kole (50l) takze jedyne co moge wrzucic do tego"bagaznika" teraz to 2 pary skarpetek i jest ryzyko ze sie beda grysc. Strasznie sie muli na tym gazie;/ w ogole mocy nie ma;/
Jakies inne propozycje na temat podwyzszenia mocy w samochodzie? Gdzie moge sciagnac odciecie zaplonu ?(przy 5700obr/min odcina czasem dojdzie do 6000)
Zderzak dostal strzala ;/ Panda przy parkowaniu mnie strzelila (widac odprysk farby) myslalem ze babe udusze na miejscu;/ Dala 50zl i po sprawie bo plakala mi i prosila zeby nie wzywac policji to juz odpuscilem ehh
Dziekuje za odpowiedzi i czekam na odpowiedzi na nowe pytania:P
Pzdr
właśnie strasznie bym chciał mieć BC ponieważ mi pływak chyba nawalił w Audi raz pokazuje tyle poziomu paliwa raz tyle, potem zapala sie kontrolka zrobię 5km i koniec jazdy ;|DRED pisze:cabrio wyglada ok
dodałbym pare rzeczy i kilka wyrzucił
boardcomputer i zmienił z minichecka na auto checka, szkoda że klimy
Tylko z tego co się dowiadywałem zamontowanie, cały BC - łącznie wyszło by mnie to 1000zl!!:/
To nie ma sensu ;/ ponieważ 15czerwca lecę do Anglii także będę zmuszony sprzedać Cabriolecika. Więc wkład finansowy na taką skalę jest zbyteczny.
Pzdr i proszę o jakieś porady (?)
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zderzaczek widziałem z laminatu na Allegro, co do Chipa sam bym sobie go dał gdyby nie trzeba samemu go wlutowywać a spalanie masz za duże. Mi średnio pali 14 gazu a maxymalnie to 18 (więcj się już nie da) 18 spaliło mi na trasie przy prędkości 180-210. Gaz nie pasuje do tych silników ze względu na mechaniczny wtrysk ale ja nie narzekam. Niestety żałuję że oddałem auto za pierwszym razem do nieudolnego gazownika. Dopiero 2 mi go zrobił ale niestety nie jest idealnie wyregulowane auto na benzynie (pierwszy nieudolny gazownik) sam niewiem gdzie moge wyregulować auto. Ps Podoba mi się środek Twojego auta
- kontestator
- Forum Audi 80
kolor fajny, kolor dachu oryginalny fajny
co do spalania na cabrio ten silnik jest za mały nawe to V6 srednio sobie radzi z tym autem (zresztą to V6 samo z siebei sobie srednio radzi), 2,3 10v srednio daje sobie rade z ta masą wiec musi palic nie ma bata.
magnetyzery szmery bajery to nie wyda, musisz mu zorbic naprawde drenaż bebechów aby MOC PRZYBYŁA, półsrodkami nic nie wskurasz. po za tym zawieszenie - buja tym strasznie wiec trzeba uwazac podczas dziczenia aby nie przedziczyc :!:
zresztą masz cabrio czyli wóz do lansowania a nie do ścigania
ale gratuluje wózek daje rade <ok>
co do spalania na cabrio ten silnik jest za mały nawe to V6 srednio sobie radzi z tym autem (zresztą to V6 samo z siebei sobie srednio radzi), 2,3 10v srednio daje sobie rade z ta masą wiec musi palic nie ma bata.
magnetyzery szmery bajery to nie wyda, musisz mu zorbic naprawde drenaż bebechów aby MOC PRZYBYŁA, półsrodkami nic nie wskurasz. po za tym zawieszenie - buja tym strasznie wiec trzeba uwazac podczas dziczenia aby nie przedziczyc :!:
zresztą masz cabrio czyli wóz do lansowania a nie do ścigania
ale gratuluje wózek daje rade <ok>
kurde nie to ze chcem byc nie mily ale jezeli chodzi wam o spalanie bardzo male w zedzie 10 a nawet mniej to kupcie sobie malucha zalozcie gaz i bedziecie mieli male spalanie a nie pchacie sie w piekne auta ktore sa masywne i potrafia spalic sporo a w szczegolnosci silniczek 2.3 ktory posiada prawie 140 kucykow ja mam silniczek 1.8 90 kucow i mi pali 13 i ni enazekam bo ni ekupilem tego auta zeby byl oszczedny tylko poto ze jestem nim zafascynowany i ni epatrze na spalanie
Dzieki wielkie w takim razie za udzielenie wszelkich odpowiedzi
Trudno do lata jakos sie musze przebujac Audikiem, a potem sobie kupie Calibre 4x4 Turbo to sie wyzyje (pewnie dostane pare jobow od was za to ze sie przesiadam na Calibre - ale coz cale zycie kochalem ten samochod i tak zostanie a Audi to poprostu przypadek ale jezdzi mi sie bardzo przyejmnie i zawsze bede mile wspominal to autko )
Wiele osob mi to mowilo:
"To nie auto do scigania, tylko do lansowania sie weic nie oczekuj za wiele" coz dobrze ze juz coraz to bardziej sloneczniejsze dni sie robia tu u nas na Pomorzu
Pzdr
[ Dodano: 2008-04-18, 23:38 ]
Witam
sprzedam swoje audi
wiecej pod: http://allegro.pl/show_item.php?item=343741854
Trudno do lata jakos sie musze przebujac Audikiem, a potem sobie kupie Calibre 4x4 Turbo to sie wyzyje (pewnie dostane pare jobow od was za to ze sie przesiadam na Calibre - ale coz cale zycie kochalem ten samochod i tak zostanie a Audi to poprostu przypadek ale jezdzi mi sie bardzo przyejmnie i zawsze bede mile wspominal to autko )
Wiele osob mi to mowilo:
"To nie auto do scigania, tylko do lansowania sie weic nie oczekuj za wiele" coz dobrze ze juz coraz to bardziej sloneczniejsze dni sie robia tu u nas na Pomorzu
Pzdr
[ Dodano: 2008-04-18, 23:38 ]
Witam
sprzedam swoje audi
wiecej pod: http://allegro.pl/show_item.php?item=343741854