..::Audi Coupe by Ezumaru::.. => Str. 1 <= Pożegnanie
Dziś kończył mi się przegląd, więc pojechałem na stacje diagnostyczną z zamiarem zrobienia nowego. Wyszło trochę inaczej, na szarpakach wyszło to co mnie martwiło. Sworznie wahaczy, gałki drążków kierowniczych, tuleje wahaczy i łączniki stabilizatorów skończyły swój żywot kilka tyś km. temu. Stuki itp. szarpanie kierownicą przy hamowaniu właśnie z tego się brały. Od razu pojechałem do hurtowni po owe części, tuleje wahacza kupiłem z Febi, a resztę z Ruville. Części zamknęły się w 300 zł. Pojechałem do znajomego mechanika i od ręki wymienił to co przywiozłem (okazało się że wszystko było w stanie rozpadu,tuleje wahaczy dosłownie latały sobie jak chciały). Robocinza wyszła 300 zł, czyli w sumie 600 zł + jeszcze jutro jadę na ustawienie całkowitej geometrii kół i będzie miodzio. Przegląd jest, a niunia prowadzi się teraz jak nowa, komfort jazdy i bezpieczeństwo wzrosły o 100 % :mrgreen:
Dzięki za uwagę i pozdrawiam <ok>
Dzięki za uwagę i pozdrawiam <ok>
Ładna furka, co do chromów myślę to co pozostali.
Jakie felgi planujesz?
Fajnie by w Twojej wyglądał zderzak od S2, bo ten jest trochę taki... podcięty :shock: (wiem że wszystkie takie są).
Poza tym fajnie się prezentuje.
Co do wymiany części zawieszenia to miałem ostatnio podobnie, też było trochę wymiany i teraz mam już wszystko tak jak być powinno.
Doszedłem do wniosku, że nie będę jeździł po niektórych dziurawych drogach mojego miasta, wolę jechać objazdem, a lepszą drogą :mrgreen:
Jakie felgi planujesz?
Fajnie by w Twojej wyglądał zderzak od S2, bo ten jest trochę taki... podcięty :shock: (wiem że wszystkie takie są).
Poza tym fajnie się prezentuje.
Co do wymiany części zawieszenia to miałem ostatnio podobnie, też było trochę wymiany i teraz mam już wszystko tak jak być powinno.
Doszedłem do wniosku, że nie będę jeździł po niektórych dziurawych drogach mojego miasta, wolę jechać objazdem, a lepszą drogą :mrgreen:
No więc za felgami na razie się rozglądam,ale nic konkretnego jeszcze nie mam na oku.Jedynie mam wbite że to muszą być 17" z rantem <ok>8S3 pisze:Jakie felgi planujesz?
Zderzaczek będzie założony inny (S2 lub od V6 ?),też mi sie ten sie podoba za bardzo,taki jakiś nijaki
A teraz największa nowość z życia mojej Coupetki... Rezanko lamp przednich
Jako że mam dziś urodzinki ( :roll: ) sprawiłem sobie prezent i zrezałem moje lampy według pomysłu z innego tematu,malowanie ramek i czyszczenie odbłyśników :mrgreen:
Zapraszam do oglądania efektu 8-) :mrgreen:
Przed :
Po :
Inne fotki :
Musze przyznać że wyszło nieźle,użyłem metalicznej czarnej farby w sprayu która mi sie po garażu walała
-
- Forum Audi 80
[B4 Coupe ABK] by Ezumaru,Sezon 2008
Modów ciąg dalszy...
Pojechałem dziś z rana na giełdę samochodową i zakupiłem długo oczekiwane halogeny :mrgreen: .Halogeny to orginały Hella(na soczewkach),nie jakieś lipne rzemiosło i do tego białe kierunki. Dałem za to wszystko 380 zł,280 za halogeny i 100 za kierunki.Nareszcie puste miejsca w zderzaczku są zapełnione,a przód niuni nareszcie wygląda jak powinien.
A oto jak teraz się prezentuje 8-)
Jak wyglądało przed można zobaczyć na wcześniejszych fotkach,a teraz... :
A tak to świeci :
A teraz mała zapowiedź :mrgreen: Na dniach dostane zamówione ringi na zegary i je założę, więc wszytsko idzie w dobrą stronę <ok>
Pojechałem dziś z rana na giełdę samochodową i zakupiłem długo oczekiwane halogeny :mrgreen: .Halogeny to orginały Hella(na soczewkach),nie jakieś lipne rzemiosło i do tego białe kierunki. Dałem za to wszystko 380 zł,280 za halogeny i 100 za kierunki.Nareszcie puste miejsca w zderzaczku są zapełnione,a przód niuni nareszcie wygląda jak powinien.
A oto jak teraz się prezentuje 8-)
Jak wyglądało przed można zobaczyć na wcześniejszych fotkach,a teraz... :
A tak to świeci :
A teraz mała zapowiedź :mrgreen: Na dniach dostane zamówione ringi na zegary i je założę, więc wszytsko idzie w dobrą stronę <ok>
- prezes3000
- Forum Audi 80
Z halogenami całkiem inaczej wygląda. Jak już się tyle na nie wykosztowałeś, to masz pełne prawo do śmigania na nich po mieście <ok>
Fajnie pomalowałeś te ramki reflektorów. Chyba tylko w zespolonych daje to fajny efekt, bo można zamalować na czarno miejsce gdzie są postojówki.
Ringi na zegary to fajna sprawa <ok>
Fajnie pomalowałeś te ramki reflektorów. Chyba tylko w zespolonych daje to fajny efekt, bo można zamalować na czarno miejsce gdzie są postojówki.
Ringi na zegary to fajna sprawa <ok>
Rezanko + wymianka
Jak pisałem wcześniej zamówiłem ringi na budziki,wczoraj przyszły i dziś je zamontowałem.Efekt jest naprawde świetny,a montaż banalnie prosty(ringi na zaginanie z tyły,nie klejenie).
O to efekt :
Do tego uznałem że czas na wymianę oleju,więc zalałem nowym olejem silniczek i skrzynie biegów.Z tą skrzynią jest tak że był tam wlany jakiś gówniany olej mineralny...gdzie wsiąkł oryginalny to ja nie wiem...denerwowało mnie gdy na zimnym silniku szarpałem się żeby wrzucić jakiś bieg,dlatego zmieniłem.Do silniczka wlałem Castrol Edge 10-W60,a do skrzyni Castrol Taf-X. Wszystko senentetyk.,silniczek pracuje ciszej,a biegi w skrzyni wchodzą ja w masełko <ok>
Żeby nie być goło-słownym :
Dalsze mody jak będzie gotówka 8-)
Jak pisałem wcześniej zamówiłem ringi na budziki,wczoraj przyszły i dziś je zamontowałem.Efekt jest naprawde świetny,a montaż banalnie prosty(ringi na zaginanie z tyły,nie klejenie).
O to efekt :
Do tego uznałem że czas na wymianę oleju,więc zalałem nowym olejem silniczek i skrzynie biegów.Z tą skrzynią jest tak że był tam wlany jakiś gówniany olej mineralny...gdzie wsiąkł oryginalny to ja nie wiem...denerwowało mnie gdy na zimnym silniku szarpałem się żeby wrzucić jakiś bieg,dlatego zmieniłem.Do silniczka wlałem Castrol Edge 10-W60,a do skrzyni Castrol Taf-X. Wszystko senentetyk.,silniczek pracuje ciszej,a biegi w skrzyni wchodzą ja w masełko <ok>
Żeby nie być goło-słownym :
Dalsze mody jak będzie gotówka 8-)