Spoko, nie będzie tak źle. Jak moja ukochana Małżonka się nie skarżyła to i Ty dasz radęOGr pisze:Mazuty niby piękne i nigdy tam nie byłem ale pewnie zakicham się tam na śmierć
Spotkanie Sympatyków (wakacje 2008 - Ankieta)
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Wbrew pozorom nie ma tam dużo komarów, wręcz prawie nie ma komarów. Byłem tam kilka razy (w Kamieniu) i nigdy nie było problemów z komarami. Podobnie w KarwicyLabiel pisze:I radzę zabrać wielkie klapki na komary :mrgreen:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Powiedziałem tak o tych komarach bo tak słyszałem że ogólnie na Mazurach jest z nimi ciężko (sam Hitler się na nie skarżył). Aczkolwiek byłem raz na mazurach przez 2 tygodnie w Krzyżach i dosłownie ani jednego komara nie widziałem. Za to w okolicy Wilczego Szańca było ich od naje**** i ciut ciut :-x Tak więc chyba są jakieś regiony gdzie jest ich dużo i gdzie nie ma ich wcale.
- Danek
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Zgadza się, są takie regiony. Generalnie im dalej na Północny Wschód tym gorzej. Okolice Kętrzyna, Giżycka, Augustowa to totalna komarolandia
Chociaż i tam są wyjątki. W każdym razie Kamień i Karwica są wolne od tych uciążliwych owadów pomimo dość wilgotnego klimatu. To taka mała ciekawostka bo wydawałoby się się, że w wilgotnym klimacie powinno ich być więcej.
No ale dosyć o tym. Co na to inni Koledzy? Może mają jakieś inne propozycje?
No ale dosyć o tym. Co na to inni Koledzy? Może mają jakieś inne propozycje?
- Kokolino
- Forum Audi 80

- Imię: Radomir
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Na mazurach jeszcze nie byłem i chętnie bym wyskoczył. Mam nadzieje że mi się uda już od kilku lat nie byłem nigzie na urlopie. Także jeśli tylko będę mógł to jade. Miejce może być jak tylko będzie woda i "fachowa literatura" w doborowym towarzystwie wędka w łapie ryba na ognichu czego można chcieć więcej. Jestem za <ok>
A komary mi nie groźne taki urok wędkarstwa <ok>
A komary mi nie groźne taki urok wędkarstwa <ok>
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Kurcze musiałbym poszukać swoje wędzisko. Tak dawno nie byłem już na rybkach 
Ostatnio zmieniony 04 maja 2008, 20:05 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Jako, że jest już coraz bliżej wakacji proponuję konkretny termin i miejsce
Kamień nad j. Bełdany http://www.mazurypttk.pl/main.php?fid=7 ... g=0&width=
http://www.splywy.pl/krutynia/krutynia_kamien.htm
W dniach 25-27 lipca 2008 roku. Mam nadzieję, że termin nie koliduje z Waszymi planami na wakacje. Jest to ostatni weekend lipca. Pole namiotowe jest duże, jest możliwość ustawienia przyczepy, podłączenia się do prądu. Jest restauracja i nocny klub, wypożyczalnia sprzętu wodnego, możliwość wędkowania po wykupieniu licencji (na miejscu) itp, itd.
Kamień nad j. Bełdany http://www.mazurypttk.pl/main.php?fid=7 ... g=0&width=
http://www.splywy.pl/krutynia/krutynia_kamien.htm
W dniach 25-27 lipca 2008 roku. Mam nadzieję, że termin nie koliduje z Waszymi planami na wakacje. Jest to ostatni weekend lipca. Pole namiotowe jest duże, jest możliwość ustawienia przyczepy, podłączenia się do prądu. Jest restauracja i nocny klub, wypożyczalnia sprzętu wodnego, możliwość wędkowania po wykupieniu licencji (na miejscu) itp, itd.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- hołard
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Propozycja/ miejsce jak najbardziej mi odpowiada. Panowie z tymi komarami w regionach Augustów, Białystok ogolnie tak jak wspomniał Danek Północy Wschod jest ciężko ale idzie przywyknąć :mrgreen: Co do terminu to również jak narazie nie jestem w stanie potwierdzić na 100%
Postaram się dac znać jak najszybciej :->
- Kokolino
- Forum Audi 80

- Imię: Radomir
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
No i niestety z wyjazdu nici
<placze> Właśnie się dowiedziałem że będę zapier... w firmie bez jakiegokolwiek urlopu i wolnych dni do 12 listopada Nie licząc świąt :evil: . A do tego wszystkiego jeszcze 26 mam wesele. Ale wypije za Wasze zdrowie <ok> . Szkoda mi,
bo bardzo się chciałem z wami spotkać.