..::Audi 80 B4 1,9TD by mulczas::.. duuużo nowości str.1
Nie wiem czy to oznaka zużywającej się turbiny, ale u mnie jest podobnie, nie słychać jej jakoś przesadnie głośno, taki przyjemny lekki świst i to też nie zawsze. To chyba normalne bo jakoś szczególnie nie zwracaliśmy na to uwagi.8S3 pisze:Ładnie się prezentuje. Miałem okazję jechać kiedyś jako pasażer w takim AAZ. W 4 osoby na pokładzie nawet nieźle szedł <ok> Nie wiem, czy tam turbo było zużyte, czy tak powinno być ale cały czas, przy przyspieszaniu było słychać świst turbiny. To ponoć oznaka, że turbo pada- tak słyszałem. U Ciebie też tak jest?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jest to oznaka zużycia auto ma swoje lata turbina również, a to ze czasem słychać ja mocniej to tylko dla tego ze przyciskasz na zimnym silnku, wtedy turbina swiszczy mocniej.mulczas pisze: nie słychać jej jakoś przesadnie głośno, taki przyjemny lekki świst i to też nie zawsze. To chyba normalne bo jakoś szczególnie nie zwracaliśmy na to uwagi.
Przyszedł czas na małą aktualizację, przybyło kilka nowych gratów.
Foty strona 1.
Foty strona 1.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2009, 10:30 przez mulczas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Usuniecie znaczka z klapy - NIE.
Grill - TAK
Listwy zderzaka - TAK
Zaciski - TAK
Ja bywaliłbym jeszcze hak i zorbił glebe tak jak juz nie raz mowiłem na zywo A no i jeszcze ten big ben prosi sie o pomste do niebios. <ok>
Zawias był - nowy, folia do grila tez była - ciekawe co jeszcze jest a co puscisz bokiem.
Grill - TAK
Listwy zderzaka - TAK
Zaciski - TAK
Ja bywaliłbym jeszcze hak i zorbił glebe tak jak juz nie raz mowiłem na zywo A no i jeszcze ten big ben prosi sie o pomste do niebios. <ok>
Zawias był - nowy, folia do grila tez była - ciekawe co jeszcze jest a co puscisz bokiem.
Bardzo dobrze, że wściekły <ok> Małe porównanie miałeś na żywogrinch pisze:Nasz AAZ+ jeździ jak wściekły
Dzięki za miłe słowa, cieszę się że innym się też podoba, nie tylko mi Folię przykleiłem na próbę po umyciu auta, jest to zwykła czarna taśma izolacyjna, jednak do oklejenia polecam czegoś szerszego i mocniejszego.AdamE pisze:ładne te Twoje Audi, ta taśma na chromie grilla robi niesamowitą robotę, też sie nad tym zastanawiam (co to za folia do tego celu została użyta? ) no i felgi od razu zmieniają wygląd auta
Też muszę ją zmienić, ale póki co trzyma się znakomicie i nic nie wskazuje na to żeby miała się odkleić, nawet pod karcherem nie zeszła :mrgreen:
Car audio strona 1.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2009, 11:15 przez mulczas, łącznie zmieniany 1 raz.
Możesz rozwinąć Swoją wypowiedź? Chodzi Ci o wykonanie, czy o pomysł montarzu? Mi też to do końca nie pasuje, skóra jest trochę pomarszczona i wg mnie nie wygląda to za fajnie, ale po ponad tygodniu rzeźbienia chciałem to po prostu skończyć i w końcu posłuchać czy głośniki są warte tyle zachodu. I tak muszę rozebrać boczki i wymienić kable w drzwiach na trochę dłuższe bo mi coś obliczenia nie wyszły, więc od razu wymienię obicie i podkleję je klejem żeby zlikwidować te zmarszczki. Poza tym maskownice mi nie pasują. Trochę mnie te boczki przerosły, myślałem że nie będzie to aż tak trudne, ale szybko okazało się że jest inaczej, więc tym bardziej jestem zadowolony. Poza tym wolę wozić 16cm w "badziewnych" boczkach niż 10cm w podszybiu, a za boczki z tashki.pl 300zł w życiu nie dam...grinch pisze:Panele w drzwiach tragedia :roll:
Dzięki, gdyby nie Ty, to pewnie woził bym teraz 10cm w podszybiu i mógł bym sobie co najwyżej posłuchać wiadomości w radioAUDI_A6 pisze:mulczas, Brawo za wykonanie, za samozaparcie i za poprawność montażu głośnika 16cm, a nie jakiś popierdówek